Nedjelja, 4 Decembra, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeOrah je čudo prirode, šargarepa liječi oči, a da li znate za...

Orah je čudo prirode, šargarepa liječi oči, a da li znate za šta je dobar celer?

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da li ste znali da postoji veza između oblika voća i povrća i organa koje liječe? Različite namirnice štite zdravlje različitih organa u tijelu. Određene namirnice štite upravo one organe na koje liče, a o tome se malo danas zna. Ako malo razmislite, primjetićete da se “priroda” vjerodostojno potrudila kada su u pitanju sličnosti.

Šargarepa – oči

Poprječan prijesek šargarepe liči na ljudsko oko, tj. dužice. Šargarepe su pune vitamina i antioksidansa, kao i beta karotena koji smanjuje šanse od vodećeg uzroka gubitka vida kod starijih osoba. Nauka je pokazala da šargarepa podstiče dovod krvi u ovaj organ i unapređuje funkcije očiju.

Orah – mozak

Izgleda kao mozak, a bore i nabori jezgra liče na moždanu koru. Naučno je dokazano da orah pomaže u razvoju funkcija mozga. Sa naučne tačke gledišta, plodovi oraha bogati su omega-3 masnim kiselinama koje su zaista neophodne za zdravo funksionisanje mozga. Prema tome, nema dileme u priči da orah povoljno djeluje na najbitniji organ ljudskog organizma koji čini da budemo to što jesmo i 24 časa dnevno upravlja našim tijelom i umom.

Celer – kosti

Duge stabljike celera izgledaju baš poput kostiju, a istovremeno, celer je i koristan za kosti. Celer je odličan izvor silicijuma, koji je dio molekularne strukture koja daje snagu kostima. Pored ove sličnosti, postoji i druga, a to je da kosti imaju 23 odsto natrijuma u sebi, baš kao i celer.

Izvor: Stil

PROČITAJTE:

List celera 5 puta zdraviji od korijena – Izuzetno je dobar za kosti, zglobove i ligamente

Kako da čuvamo korijen celera?

Evo šta tačno treba da uradite da biste imali dobar CELER

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

[td_block_2 custom_title="Aktuelno"]