Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaKako da čuvamo korijen celera?

Kako da čuvamo korijen celera?

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kada se trudimo da vodimo kvalitetan način života, dobro je da znamo kako da čuvamo hranu da bude svježa duže vremena. Šta bi trebalo da uradite da bi korijen celera što duže ostao svjež pročitajte u sljedećem tekstu.

Celer je korijenasto povrće, čiji se podzemni dio može čuvati i biti svjež duže vremena, ako se ispoštuje nekoliko prostih procedura.

Prije svega, važno je da se odaberu samo zdravi korijeni, koji treba da budu dobro očišćeni. Zelene listove takođe pažljivo odvojimo da bi dozvolili korijenu celera da ostane u prvobitnom obliku, da ne uvene.

Celer se najbolje čuva u posudi sa pijeskom koju sami možemo napraviti. Potrebna nam je dovoljno duboka posuda u koju ćemo sipati pijesak. U pjesak poređamo korijenje celera i pokrivamo slojem pijeska.

Nakon toga je dobro da malo pokvasimo pijesak. Treba nekoliko puta u periodu čuvanja da kvasimo pijesak, dodajemo po malo vode kad pijesak počne da se suši.

Ako se čuva na ovaj način, celer može da ostane u svježem stanju dugo vremena.

Naravno, ukoliko se očisti i spakuje u papir, korijen celera se može čuvati u djelu zamrzivača koji je predviđen za povrće dugo vremena.

Izvor: bonapeti.rs

PROČITAJTE:

Evo šta tačno treba da uradite da biste imali dobar CELER

Evo zašto je celer tako koristan za zdravlje

Po ruskom narodnom receptu: Ovaj čudotvorni napitak smanjuje nivo masnoće u krvi i kompletno čisti organizam od toksina!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI