Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiNikad viđeno - Žuti pingvin prava je senzacija među kolegama u crnim...

Nikad viđeno – Žuti pingvin prava je senzacija među kolegama u crnim odijelima!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Žuti pingvin – Yves Adamas, fotograf specijaliziran za divljinu i divlje životinje uhvatio je fotografiju za koju vjeruje da je jedinstvena i dosad nikad viđena. U svojoj dvomjesečnoj ekspediciji na Antarktiku put ga je doveo do ostrva Južne Georgije na kojoj je ispunio san i fotografirao nešto što do tada nije viđeno.

Dok su plovili okeanom oko ostrva ugledali su koloniju od oko 150 hiljada pingvina što je izgledalo dovoljno dobro i primamljivo za Yvesa koji je posegnuo za svojim aparatom. I dok je pripremao objektive i tražio najbolji kut pažnju mu je oduzela žuta tačkica koja se isticala u crno bijelim bojama.

U moru pingvina u crno bijelim odijelima jedan u žutom bio je senzacija i prilika za fotografa da napravi dosad neviđenu fotografiju. Vještine i iskustva nije nedostajalo i belgijski fotograf je u nekoliko fotografija svijetu predstavio žutog pingvina.

“Nikad nisam vidio žutog pingvina. U koloniji od preko 150 hiljada pingvina svi su izgledali normalno i usklađeno, ali u trenutku kada sam ugledao žuto odijelo znao sam da imam pravu stvar. Bilo je to nevjerovatno iskustvo i drago mi je da sam baš ja autor prve fotografije žutog pingvina.” – izjavio je Yves Adamas.

Razlog zašto je ovaj pingvin drugačiji od drugih leži u tome što njegove stanice više ne stvaraju melanin pa njegovo crno perje postaje žućkaste i kremaste boje.

“Imali smo sreću što smo mogli doći skroz blizu njega. Imali smo neometani kadar i mogli smo napraviti odlične fotografije. Inače, u situaciji kada na okupu imate ovoliko pingvina nemoguće je kretati se ostrvom, ali i to smo uspjeli izvesti i približiti se maksimalno moguće” – izjavio je još jedan dio Adamsovog tima koji je svjedočio ovoj senzaciji.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI