Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaNe bacajte peteljke od jagoda - Evo kod čega sve pomažu i...

Ne bacajte peteljke od jagoda – Evo kod čega sve pomažu i kako se koriste

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Peteljke od jagoda – Važno je da u svrhu liječenja koristite isključivo organski gajene jagode! Naime, ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka za zimu. Peteljke i listići jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

Kod čega sve pomažu peteljke od jagoda?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i djeluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa.

Pročitajte: STIŽU JAGODE – Evo koje zdravstvene prednosi nam donose

Za profilaktiku i protiv onkoloških oboljenja

Dr. Popov savjetuje: “Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo ljekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.”

Za mlađe lice

Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmladjuju našu kožu. Izmiksovane, koriste se za pripremanje maski za njegu lica i vrata.

Za gušću kosu

Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksovanih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

Protiv dijabetesa

Ovi zeleni dijelovi biljke dragocjeni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Napomena: Važno je da u svrhu liječenja koristite isključivo organski gajene jagode!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI