Četvrtak, 13 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaNar: Prirodno rješenje protiv stresa!

Nar: Prirodno rješenje protiv stresa!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nar – Konzumiranjem ovog voća podižete  imunitet, oslobađate se stresa i pozitivno djelujete na cjelokupno  zdravlje. Uz to što je nar odličan izvor vitamina, posebno vitamina K i vitamina C  te folne kiseline,  ima  i snažna antioksidativna, antivirusna, antibkterijska  i anti-tumorska svojstva.

Sok ovog nevjerojatnog  voća sadrži tri puta više antioksidansa od zelenog čaja, aronije, borovnica i crvenog vina. Konzumacijom nara možete smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti.

Smanjuje stres

Nar pomaže u smanjenju psihičkog stresa u vašem osobnom i profesionalnom životu. Prema studiji koju je proveo Queen Margaret University, ljudi koji su pili sok od nara imali su niže razine kortizola, hormona stresa koji se povećava u stresnim situacijama.

Jača imunitet

Budući da je bogat protuupalnim spojevima, nar  je izuzetno zdravi za one koji pate od bolesti povezanih s imunološkim poremećajima kao što su reumatoidni artritis i osteroartritis. Bogat je  vitaminom  C, koji pojačava proizvodnju antitijela i pomaže u razvoju imuniteta.  Nar vam  može pomoći da zadržite zdrav imunološki sustav i zadržite uobičajene bolesti i infekcije daleko od vas.

Šalica očišćenog nara sadrži sljedeće hranjive tvari:

Vlakna: 7 grama

Protein: 3 grama

 

Folat ( B9): 16% RDA

Kalij: 12 % RDA

Vitamin C: 30 % RDA

Vitamin K: 36 % RDA

Poboljšava  memoriju

Uzimanje 240 ml soka nara dnevno može značajno poboljšati memoriju.

Pomaže snižavanju kolesterola, triglicerida i krvnog tlaka

Punikalagine nalazimo samo u naru, utvrđeno je da upravo oni pomažu u snižavanju kolesterola, triglicerida i krvnog tlaka. Dokazano je da sok nara smanjuje zadebljanje arterija za čak 30%!

Štiti od moždanog i srčanog udara

Nar je bogat antioksdativnim spojevima koji štite organizam od slobodnih radikla koji su jedan od uzroka nastanka mnogih bolesti.  Antioksidansi prisutni u naru djeluju kao ‘razrjeđivač za vašu krv’.  Nar sprječava krvne pločice da stvaraju ugruške i koaguliraju te nas na taj način štiti od nastanka srčanog i moždanog udara.

Suzbija Escherichiu coli i Candidu

Nar djeluje antibakterijski i suzbija gljivične infekcije. Posebno je koristan protiv bakterije Escherichia coli koja uzrokuje bolne infekcije i ozbiljne želučane tegobe. Također se pokazao učinkovit u suzbijanju gljivičnih infekcija uzrokovanih Candidom albicans.

Ovdje smo naveli samo mali dio onoga što vam nar može pružiti u poboljšanju i očuvanju zdravlja. Stoga svakako nastojte konzumirati nar svakodnevno, a u periodima kad nema svježeg nara prepručujemo ELAGIN FORTE ekstrakt cijelog ploda nara jer jedan kapsula ima jedaku djelotvornost kao 600 ml čistog soka nara!

Izvor: sangreen.eu

PROČITAJTE:

GAVEZ: Jedini narodni lijek koji liječi prelome, čukljeve i duboke bore!

RUJ: Spas za urinarne i bubrežne bolesti

Zaboravljene proljećne biljke kojima su se liječile naše bake

ČIČAK: Za neke je ova biljka nepoželjan KOROV, a drugima hrana i LIJEK

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI