Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneOrganska proizvodnjaNapravite sami hranljivu smjesu za cvijeće i povrće - Jednostavna priprema od...

Napravite sami hranljivu smjesu za cvijeće i povrće – Jednostavna priprema od tri sastojka

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Voda nekada nije dovoljna kako biste imali lijepo razvijenu biljku. Potrebne su im još neke hranljive materije kako bi postale jake.

Izbalansirano tlo sadrži sve hranljive materije za bilju, ali vremenom one mogu da se gube, onda je pravo vrijeme za prihranu.

Kompletna đubriva treba da sadrže tri esencijalne hranljive materije za biljke – azot, fosfor i kalijum. Međutim, ukoliko želite da napravite “kućnu” biljnu hranu to možete jednostavno da uradite koristeći uobičajene kuhinjske sastojke. Keli Vilknis, stručnjak za baštu, dijeli svoj recept od tri sastojka za dobro domaću biljnu hranu.

Pročitajte: Ovo su tri NAJBOLJA PRIRODNA ĐUBRIVA za baštu koja možete sami da proizvedete

Sastojci:

  • Nekoliko ljuski od jaja koje su očišćene, osušene i zdrobljene na male komadiće
  • talog kafe (iz dvije šolje)
  • 1 kora od banane

Postupak:

Sve sastojke ubacite u posudu i dobro sjedinite. Za baštenske biljke, iskopajte rupu nekoliko centimetara ispod zemlje da biste ubacili smjesu, a zatim ponovo pokrijte zemljom. Za saksijske biljke, napunite neku veću saksiju sa malo zemlje, dodajte smjesu, a zatim ponovo napunite saksiju zemljom potom ubacite biljku, piše Mind Body Green.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI