Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiNajveći svjetski proizvođač kanabisa želi investirati u Sjevernu Makedoniju

Najveći svjetski proizvođač kanabisa želi investirati u Sjevernu Makedoniju

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Američki milioner Majk Straumetis, najveći svjetski proizvođač kanabisa, izjavio je da je u Sjevernoj Makedoniji moguće otvoriti 30.000 do 40.000 radnih mjesta u toj industriji u naredne dvije do tri godine.

Straumetis je svoje biznis ideje objavio u videu na Instagramu poslije posjete Severnoj Makedoniji, tokom koje se sreo sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom zdravlja Venkom Filipčeom.

– Ova zemlja ina nevjerovatan kapacitet za biznis sa kanabisom, kao nijedna druga u Evropi. Oduševljen sam i ljudima koje sam upoznao. Zaista su vrijedan narod i ovaj biznis je za njih velika šansa – istakao je Big Majk.

Straumetis, koji je poslije kraće posjete Sjevernoj Makedoniji u koju je doletio privatnim avionom, poručio da jedva čeka da se vrati i da precizira biznis planove o kojima je razgovarao i ojača partnerstvo ovom novom šansom za Sjevernu Makedoniju i “kanabis zajednicu”.

Sjeverna Makedonija je prije par godina legalizovala prozvodnju marihuane u medicinske svrhe kao 14. evropska država.

Mediji izvještavaju da veliki dio kompanija koje imaju licencu za kanabis, u vlasničkoj strukturi imaju strance, a dvije kompanije pripadaju članovima porodice Zaev.

Zvanične informacije iz vlade Sjeverne Makedonije o susretima sa Big Majkom nisu date, a premijer Zaev je u subotu u parlamentu uspio da izbjegne da odgovori i na pitanja opozicionih poslanika o tome.

Izvor: ekapija

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI