Subota, 22 Januara, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeNajljepše proljećno cvijeće - Dan i noć prkosi niskim temperaturama

Najljepše proljećno cvijeće – Dan i noć prkosi niskim temperaturama

Iako ova biljka cvijeta skoro tokom cijele godine, budite pažljivi i čuvajte je od vlage! Na umjereno niskim temperaturama baštenski dan i noć (Viola x wittrockiana) otvara prve mlade cvjetove.

Zasađen u jesen, cvjeta s jednom pauzom tokom zime sve do kasnog proljeća.

Dok hladnoća i mraz ovoj dvogodišnjoj biljci ne mogu da naškode, dan i noć osjetljiv je na vlagu. Zbog toga je najbolje da saksije postavite na mjesto zaštićeno od padavina (ali zemlja ne smije da bude suva). Da bi se produžilo cvjetanje i da bi biljka bila zdrava, redovno uklanjajte uvele i oštećene cvejtove i listove.

Pored kasno cvjetajućih biljaka koje su u ponudi tokom jeseni, dan i noć može da se nabavi i za proljećnu sadnju. Pošto se sadnice gaje u rasadnicima koji su zaštićeni od mraza, nisu otporne na mraz. Zbog toga iznikle biljke tek od sredine marta zasadite u saksije ili u cvjetnu leju.

Autor: dipl. pejz. arh.Slađana Milosavljević

Izvor: lepaisrecna.mondo.rs

PRLČITAJTE:

ŠEBOJ – Lako održavanje, a prelijepi cvjetovi

VRIJEME JE ZA RUŽE – Savjeti za uzgoj bez greške!

Mozaik biljka – Ljepotica kojoj morate obezbijediti samo jednu stvar

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

uvoz žovotinja

Farmeri upozoravaju: Prekomjerni uvoz remeti proizvodnju

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković upozorio je da farmeri ne mogu opstati u otežanim tržišnim uslovima kada su izrazito visoke...