Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaMAGIČNI LIJEK ZA SPAVANJE

MAGIČNI LIJEK ZA SPAVANJE

MAGIČNI LIJEK ZA SPAVANJE: Jedna šolja ove mješavine i zaspaćete za manje od 1 minute – RECEPT

Ne možete da spavate? Budite se svakog jutra umorni i pospani? Pa, ne brinite, jer imamo pravo rješenje za vas.

Ako patite od nesanice, onda definitivno treba da isprobate ovu domaću mješavinu mlijeka i meda. Ovo je najefikasniji drevni lijek za spavanje. Sve što treba da uradite je da popijete samo jednu šolju ovog lijeka prije nego što odete na spavanje i zaspaćete za manje od 10 minuta.

Zašto treba popiti šolju mlijeka pred spavanje

Ljudi su vijekovima koristili med i mlijeko za pravljenje lijekova protiv nesanice. Čak i ako ih konzumirate odvojeno, izuzetno su efikasni sastojci. Ali njihovi efekti se umnožavaju za nekoliko puta ako su iskombinovani i konzumirani zajedno. Takođe možemo pomenuti da je med jedan od slatkih sastojaka koji izaziva kontrolisano povećanje količine lučenja insulina, što takođe proizvodi oslobađanje triptofana u mozak.

Dakle, ovim jedinjenjem – triptofan se pretvara u serotonin, što proizvodi osjećaj opuštenosti. A serotonin se običo pretvara u melatonin – dobro poznatu pomoć za spavanje. Dakle, ako ste razumjeli ovaj hemijski put – onda možete vidjeti zašto se med i mlijeko koriste za poboljšanje sna i uklanjanje nesanice.

Magični lijek za spavanje od meda i mlijeka – recept:

Sastojci:

180 ml mlijeka
1 kap ekstrakta od vanile
1 kašičica meda
Uputstva:

Sipajte mlijeko u malu šerpu i stavite ga na šporet. Sačekajte da se ugrije, ali ne da prokuva. Zatim ga sklonite sa toplote i sipajte u čašu. Dodajte vanilu i med. Dobro promješajte i lagano popijte prije nego što odete na spavanje.

Bilješka:

Za ljude koji su nisu tolerantni na laktozu, pratite isti recept, ali zamjenite mlijeko sa nekom zamjenom bez laktoze, kao što su sojino, pirinčano ili bademovo mlijeko

Izvor: Fb – Živimo zdravo

PROČITAJTE:

Sve o KOPRIVI – Uzgoj, branje, sušenje, priprema za lijek i upotreba u vrtu

Virak rješava sve ženske probleme

Spriječite prehladu, upalu sinusa i glavobolje pomoću šipka

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kukuruzovina

Žetveni ostaci kao organsko đubrivo

U svim granama biljne proizvodnje poslije žetve ostaju korijenovi i nadzemni žetveni ostaci. Na gazdinstvima koja nemaju stoke, slama, kukuruzovina i ostaci drugih biljnih vrsta...