Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiLovac ubio šakala u blizini vrtića u Srpcu

Lovac ubio šakala u blizini vrtića u Srpcu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kada je sa prijateljima iz lovačke grupe “Golub” krenuo proteklog vikenda u lov na predatore, srbački lovac Velibor Petković nije očekivao da će odstrijeliti šakala u užem gradskom jezgru, na svega 300 metara od dječjeg vrtića.

Petković, koji je član lovačkog udruženja “Srna” iz Srpca, kaže da se kretao sa kolegama lovcima područjem Inađola, na samom ulazu u grad, kada su spazili ne jednog, već čak dva šakala.

– Uspio sam brzo reagovati i ustrijeliti jednog, dok je drugi nažalost pobjegao. Za ne povjerovati je da su se kretali tako blizu gradskog područja – rekao je Petković.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Srna”, Goran Savanović, čestitao je Veliboru kao i lovcima Mladenu Nikoliću i Goranu Mirkoviću iz ove lovačke grupe koji su u akciji odstrijelili dvije lisice.

– Radi se o iskusnim lovcima koji su pokazali da imaju ne samo oštro oko već i dobru procjenu da bi predatora moglo biti i na samom gradskom području. Pohvalio bih i lovačku sekciju iz Kobaša koja je proteklog vikenda organizovala hajku u kojoj je učestvovalo 50 lovaca iz pet sekcija a najspretniji je bio lovac Mehmed Konjuhovac koji je takođe odstrijelio jednog šakala – rekao je Savanović i dodao da će lov na predatore biti nastavljen do kraja ovog mjeseca.

(srbac-rs.com)

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI