Petak, 14 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKOPRIVIN "MED" - Idealan za poboljšanje krvne slike

KOPRIVIN “MED” – Idealan za poboljšanje krvne slike

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Koprivin “med” – Kopriva je najbolji prečišćivač krvi i najbolja ljekovita biljka za ceo organizam. Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi.

Ova biljka takođe liječi bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina. Naročito se preporučuje na proljeće.

Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju. Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Sastojci potrebni za koprivin “med”:

– 1 kg lišća koprive
– 2 limuna
– 2 jabuke
– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera
– želatin, najbolje pektin

Priprema:

Pomiješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete meku smjesu. Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i uputstava.

Dok je mješavina topla ubacite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan konzumirajte dvije kašike prije obroka.

Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi.

Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crijevne flore. Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd.

Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osjećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspiješno tretira anemiju.

Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije. Nažalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.

Izvor: webtribune.rs

PROČITAJTE:

CRVENA MRTVA KOPRIVA – Biljka na koju stalno nailazimo i mislimo da je korov ima brojna ljekovita svojstva za koja nismo znali

Kopriva kao hrana i uslovi gajenja ove ljekovite biljke!

KOPRIVA je nezamijenljiva u borbi protiv svih bolesti – Iznenadiće vas njeno dejstvo na vaše zdravlje!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI