Utorak, 16 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneOrganska proizvodnjaKako se brzo riješiti skakavaca sa sredstvima koja imamo kod kuće

Kako se brzo riješiti skakavaca sa sredstvima koja imamo kod kuće

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Skakavci mogu da ostave razarajući trag u organskoj bašti i ako ne riješimo situaciju brzo imaćemo veliki problem. Srećom, njihova brojnost može da se kontroliše na potpuno prirodan način.

Skakavci mogu da unište baštu vrlo brzo. Naime, svakog dana mogu da pojedu oko 50% svoje težine. Bez obzira u kom su životnom ciklusu, sažvakaće stabljike i lišće biljaka bez milosti. Ukoliko se njihova brojnost ne kontroliše mogu da naprave ozbiljne štete.

Postoji nekoliko prirodnih sredstava koja mogu da se koriste protiv skakavaca, a ova dva koja ćemo predstaviti svi imamo kod kuće.

Pročitajte: SODA BIKARBONA i drugi prirodni preparati u borbi protiv SMRDIBUBA

Sprej od bijelog luka

Miris bijelog luka može da pomogne u odvraćaju skakavaca i drugih uobičajenih baštenskih štetočina. Za pripremu rastvora od belog luka potrebno je izgnječiti 5-6 češnjeva bijelog luka i preliti ih sa 3-4 šolje vode, a zatim zagrijati do ključanja. Ostaviti pripravak da odstoji preko noći.

Nakon toga se procijedi, a prije primjene treba razrijediti u razmjeri jedan dio pripravka bijelog luka i tri dijela vode. Rastvor se prska na lišće biljaka koje su napadnute.
Obavezno poprskati i donju stranu lišća.

Brašno protiv skakavaca

Brašno će ubiti skakavce tako što će da ih izgladni. Naime, kada skakavac pojede list na kome je brašno, ono mu gumira usni aparat, onesposobljava ga da jede i on na kraju umire od gladi. Surovo jeste, ali su i oni surovi prema biljkama, jer ih ne ostavljaju na miru dok ih ne unište. Možete da koristite bilo koje pšenično brašno, a potrebno je da se pospe u tankom sloju po biljkama.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI