Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetKajsije za zdravo srce, lijepu kožu, zube i kosti

Kajsije za zdravo srce, lijepu kožu, zube i kosti

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kajsije podstiču odbrambenu snagu organizma od infekcija. Ako se jedu prije obroka, dobro utiču na varenje. Zbog visokog sadržaja gvožđa preporučuju se anemičnim osobama.

Osim beta karotena, odličan su izvor vitamina „A“, „C“ i „E“. Sadrže flavonoide, koji štite od bolesti poput dijabetesa i srčanih oboljenja i dokazano neutralizuju slobodne radikale i štite od hroničnih oboljenja.

Zahvaljujući antioksidansima i vitaminu „C“, ovo voće je odlično i za kožu. Štite je od štetnih spoljnih uticaja i UV zraka koji izazivaju trajna oštećenja.

Vitamin „C“ pomaže u obnavljaju kože i izgradnji kolagena, a beta-karoten štiti od opekotina izazvanih sunčevim zracima.

Osim što su odličnog ukusa, kajsije su pune vitamina i minerala koji pomažu pravilnom funkcionisanju organizma.

Samo neki od razloga zašto bi ovo voće trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu jer pomažu u očuvanju zdrave probave i zdravlja očiju, sprječavaju rizik od srčanih oboljenja, a koži pomažu da ostane lijepa.

Kajsije su bogate vodom pa zbog toga pomažu u održavanju zdravog krvnog pritiska, telesne temperature, zdravlja zglobova i pravilnog rada srca.

Izvor: RTS

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI