Petak, 3 Februara, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiIskoristite stari kišobran i zaštitite vaše biljke od hladnoće

Iskoristite stari kišobran i zaštitite vaše biljke od hladnoće

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nagli i oštri padovi temperature mogu biti veoma štetni po biljke koje su ostale napolju. Ipak, da biste ih pravilno zaštitili ne morate da potrošite veliku količinu novca. Isprobajte trik sa starim kišobranom i napraviti plastično zvono za vaše biljke.

Sigurno svako od vas ima neki stari plastični kišobran kod kuće, kome je pukla drška ili se jednostavno više ne otvara tako lagano kao nekada. Ukoliko ste se sjetili da on ipak negdje postoji, odlično, možete ga odmah upotrijebiti. Pregledajte ga sa svih strana i provjerite da li plastika nije negdje napukla. Ukoliko je plastični dio u dobrom stanju, onda možete napraviti zvono za neke ukrasne biljke, ali i za salatu ili neke druge kupusnjače.

Pročitajte: NE BACAJTE KESICE SA SILIKA-GELOM! Pročitajte za šta se može koristiti u domaćinstvu

Uklonite ručku, ali ostavite cijelu metalnu dršku. Nemojte je kratiti. Kada je pobodete u zemlju ona će odlično pridržavati ovo zvono da ga ne oduva vjetar.

Na plastici, ukoliko je potrebno možete napraviti manje rupice za ventilaciju, ali nemojte preterivati sa njihovom veličinom i brojem.

Pomoću ovog jednostavnog i veoma korisnog trika možete zaštititi vaše biljke od hladnoće. Kada vam zvono više ne bude potrebno možete sklopiti kišobran i odložiti ga dok vam opet ne zatreba.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI