Srijeda, 7 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneRatarstvoFungicid Verben za zaštitu žita od bolesti - Preporuka stručnjaka kompanije Agrimatco

Fungicid Verben za zaštitu žita od bolesti – Preporuka stručnjaka kompanije Agrimatco

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U našoj zemlji, žita su osnov poljoprivredne proizvodnje zbog svog ekonomskog značaja. Međutim, poslednjih godina, žita su sve češće napadnuta različitim parazitima, što značajno smanjuje visinu prinosa i kvalitet proizvoda. Zbog štetnog uticaja parazita, suzbijanje ili zaštita od njih se mora obaviti kao neophodan zahvat u procesu savremene tehnologije proizvodnje žita.

Za uspješno rješavanje problema sa bolestima u usjevima žita, preporučuje se upotreba fungicida VERBEN, koji je predložila kompanija Agrimatco d.o.o. Ovaj fungicid sadrži dvije aktivne supstance koje su u stanju da upravljaju ključnim bolestima kod žitarica, kao što su pepelnica, rđa, pjegavost i fusarium. Međusobno dopunjavajuće osobine prokvinazida i protiokonazola obezbjeđuju vrhunsku kontrolu bolesti i zaštitu prinosa.

Verben fungicid
Verben fungicid

VERBEN je veoma efikasan i može se koristiti u svim žitaricama. Takođe, ima veoma širok spektar delovanja i visokokvalitetnu formulaciju za vrhunske performanse u polju. Ovaj fungicid pruža dosljednu efikasnost u različitim uslovima primjene i ima snažan uticaj na prinos.

Preporučuje se primjena VERBENA u dva tretmana: prvi fungicidni tretman, za bolesti lista, sa dozom od 0,75 l/ha, i drugi fungicidni tretman, za fuzariozu klasa, sa dozom od 1 l/ha. Maksimalan broj tretmana je jedan.

fungicid verben
Lijevo: netretirano Desno: tretirano sa VERBENOM 0.75L/ha

Vrijeme primjene VERBENA zavisi od usjeva: pšenica i tritikale se tretiraju od faze potpunog bokorenja do faze potpunog cvjetanja, kada je zrelo 50% polenovih kesica, dok se ječam i raž tretiraju od faze potpunog bokorenja do kraja razvoja klasa u ovojnici lista, odnosno vidljivog prvog osje.

VERBEN  suzbija mnoge bolesti kod različitih žitarica, kao što su pepelnica, siva i žuta pjegavost lista, lisna i žuta rđa, sočivasta i mrežasta pjegavost, crtičasta pjegavost i okruglasta pjegavost.

Za sve potrebne savjete u vezi s upotrebom i nabavkom fungicida Verben, stručna osoba koja Vam može pružiti neophodnu pomoć je agronom kompanije Agrimatco d.o.o. Saša Božić. Agronom Božić Vam stoji na raspolaganju putem telefonskog broja 065 975 435, te će Vam rado pomoći s bilo kojim pitanjem ili nedoumicom koju imate u vezi s ovim proizvodom.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI