Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeEvo šta ORHIDEJE privlače u vaš dom - Žene će se posebno...

Evo šta ORHIDEJE privlače u vaš dom – Žene će se posebno iznenaditi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Orhideja je jedna od najljepših biljaka koje možete gajiti u svom domu. Ona nas podsjeća na ljubav i nježnost, a vjeruje se da su orhideje jedna od vodećih amajlija za žensku sreću. Smatra se da ova biljka ima snažne energetske potencijale.

Postoji na stotine različitih vrsta orhideja od kojih su neke otrovne. U nekim kulturama orhideja se koristila kao lijek za ublažavanje raznih tegoba poput reume, ginekoloških stanja, pa čak i kao protivotrov poslije ujeda zmije. Takođe, smatra se da zbog svog sastava orhideja može prenijeti ljepotu, pa se koristi često i u kozmetičkoj industriji. Ekstrakt i ulje orhideje koriste se u mnogim kremama za hidrataciju kože i elastičnost, a upotrebljava se i parfemima.

Napomena: Ne upotrebljavajte kućnu orhideju za liječenje ili kao kozmetiku jer može biti otrovna.

Pročitajte: Orhideja ne cvjeta – Evo nekoliko savjeta za pojavu prelijepih cvjetova

Feng šui

Prema feng šuiju orhideja je cvijet koji privlači ljubavnu sreću, štiti romantiča odnos između partnera i priziva susrete srodnih duša, a najčešće se preporučuje da je držite u spavaćoj sobi blizu kreveta. Orhideja se smatra isključivo ženskim cvijetom sa snažnom ženskom energijom, pa se vjeruje i da posebno donosi sreću ženama. Ako imate orhideju u kući, smatra se da će ženske osobe biti veselije, raspoloženije, pa čak i privlačnije.

U nekim zemljama se vjeruje da su osušene latice orhideje najjača amajlija i zaštita od toksičnih ljudi i konkurenata u ljubavi i na poslu. Zbog toga se latice orhideje nose u džepu ili u torbi. Ako brinete o svojoj orhideji i svakodevno je njegujete, ona će vam donijeti radost i blagostanje. Simbolično, žena koja se posveti njegovanju i razvoju orhideje može otkriti skrivene talente, poboljšati intuiciju i pročistiti svoje srce i energiju, piše Lovesensa.

Pročitajte: Pet savjeta uz koje će orhideje preživjeti ljetne vrućine

Orhideja je i zaštitnica doma od negativne energije, a vjeruje se da svaka boja stvara poseban štit. Tako na primjer, ljubičasta orhideja pomaže u borbi protiv lenjosti, žuta i narandžasta privlače energiju obilja, a bijela i ružičasta su pogodne za unutrašnju harmoniju, osećaj mira i samopouzdanja.

Kao predstavnica ženske energija, orhideja je zasita predivan ukras za vaš dom, pa se potrudite da je njegujete pravilno kako bi što duže živela, cvjetala i donosila vam radost.

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI