Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Cvijeće koje cvjeta cijelo ljeto

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ljeto, kao godišnje doba visokih temperatura i manjih količina padavina, za neke biljke predstavlja najbolje vrijeme u godini kada će one pokazati svoje najljepše ruho. Uz promišljenu sadnju i odabir boja te kultivara, svaki vrt, balkon i dvorište, moguće je uljepšati cvatnjom koja će cijelo ljeto mamiti poglede. U nastavku pročitajte koje cvijeće cvjeta cijelo ljeto

Verbena

Odlično cvijeće za balkon na suncu jer cvatnja traje tijekom cijelog ljeta. Različitih boja, mogu se na različite načine uklopiti u posude s drugim biljem. Otporna je na sušu i ne zahtijeva prečesto zalijevanje. Cvjetovi verbene privlačni su leptirima.

Pustinjska ruža

Trajnica koja cvijeta cijelu godinu, koju odlikuje otpornost na sušu i visoke temperature. Fantastičan su prekrivač tla, koji se presijava na vrućem ljetnom suncu u rozoj ili crvenoj boji. Brzo se širi, pa u vrlom kratkom vremenu popuni prostor u posudi.

Posebno lijep i efektan izgled postiže se upravo prelijevanjem iz posude. Idealne su za balkone i kamenjare.

Prkos

Porijeklom je iz Brazila, Argentine i Urugvaja. Interesantnih igličastih listova i cvjetova veselih boja, puzajućeg je rasta. Može se saditi u posude, viseće košare te u vrtu. Njegov šarm najviše dolazi do izražaja ako se sije između popločane kamene staze. Otporan na vrućinu i sušu.

Geranium, iglica

Cvijeće je koje podnosi jako sunce. Kako bi se nastavio njegov rast i iduće sezone, geranium je potrebno unositi u zatvoreni prostor prije prvog mraza. Vrtu ili balkonu dat će starinski izgled u krasnim nijansama bijele, ružičaste, crvene i narančaste boje.

Primorska češljika, slatki alisum

Niska je trajnica koja cvate cijelo ljeto. Nježni, sitni cvjetovi su ugodnog, slatkastog mirisa. Zbog niskog rasta, izvrstan je ljetni prekrivač tla. Pojavljuju se u bijeloj, svijetlo ružičastoj i ljubičastoj boji, sakupljene u grozdasti cvat.

Jednostavan je za uzgoj. Može rasti na punom suncu, iako mu za vrijeme najvrućih dana odgovara sjena.

Pijetlova krijesta

Porijeklom iz tropskih krajeva, inače je trajnica, dok se kod nas uglavnom sadi kao jednogodišnja biljna vrsta. Neobičnog je izgleda, koji će unijeti živost u dvorištu ili na balkonu. Voli osunčane položaje i visoke temperature. Iako je otporna na sušu, više joj odgovara vlažnije tlo.

Izvor: webgradnja.hr

PROČITAJTE:

Ova biljka upija negativnu enrgiju – Svaka kuća treba da je ima!

Japanska dunja – Izdržljiva žbunasta ljepotica

Kako da ljubičice stalno daju raskošne cvjetove

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI