Subota, 25 Juna, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeČudesni MELEM Irine Volivikove - Bol u ZGLOBOVIMA kao rukom odnesen

Čudesni MELEM Irine Volivikove – Bol u ZGLOBOVIMA kao rukom odnesen

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Svako može da napravi ovaj melem koji potiče s juga Rusije, a pomaže kod svih uganuća, iščašenja, ukočenja, ušinuća, bolova skeleta i mišića

Koristi se na dva načina: nanošenjem na bolna mjesta i oralnim uzimanjem.

Drugi način upotrebe melema je oralno, za unutrašnju upotrebu. Pije se najčešće razblažen u mlakoj vodi u slučaju kašlja, nazeba, virusa, gripa, uzima se po jedna kašičica pola sata prije jela.

Za šta je još dobar?

Ovaj melem je, kažu, najmoćniji kod angine. Takođe, koristi se i kod stomačnih problema. Posebno je popularan za izbjeljivanje kože od pigmentacije i uopšte , za svijetliji ten.

– Budući da je jak antiseptik može da se koristi za sve porobleme sa kožom, stomakom, može da posluži za bolesne desni – savjetuje Irina Volovik.

Primjena je mnogo, a pošto je riječ o moćnom i jakom sredstvu ima ograničenja: ne bi trebalo da ga koriste oni koji imaju problema sa želucem, dok se trudnicama preporučuje umjerena upotreba.

U svakom slučaju, ako ljeti preskočite i zaboravite da napravite ovaj čudesni melem za zimu, uvijek imate popravni, na jesen. Tada možete da napravite melem od korijena rena, koji stiže u poznu jesen. Pravi se na isti način, male su razlike u svojstvima, a korist je velika.

Izvor: novosti.rs

PROČITAJTE:

MELEM ZA JETRU I KRV: Džem od maslačka ima nevjerovatnu moć

Pripremite sami – Melem protiv bolova od samo 3 sastojka

BOKVICA – MELEM ZA LICE, ZAŠTITA ZA PLUĆA

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

Trešnja

Orezivanje trešnje nakon berbe – Prednosti i način obavljanja

Održavanje i orezivanje trešnje je vrlo važno, premda se često smatra nepotrebnim. Orezivanje trešnje se obavlja u vrijeme vegetacije, što je kod mladih voćaka najbolje...