Subota, 21 Maja, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaČetiri razloga zbog kojih bi trebalo jesti ren

Četiri razloga zbog kojih bi trebalo jesti ren

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ljubitelji mesa znaju koliko sos od rena može da obogati ukus istog i učini ga znatno boljim. Ipak, manje je poznato da je ova biljka zbog svojih sastojaka odlična za imunitet i zdravlje organizma.

Zbog svojih antibiotičkih svojstava, ren se već dugi niz godina koristi u tradicionalnoj medicini za liječenje bronhitisa, sinusitisa, kašlja i prehlade.

Međutim, to nije jedini razlog zbog kojeg bi redovno trebalo da jedete ren, jer je on veliki saveznik zdravlja, a ovo su samo neka od njegovih blagotvornih svojstava:

1. Jača pluća

U periodu virusa i prehlada, veoma je važno ojačati odbrambenu snagu pluća, a upravo tu vam može pomoći ova moćna biljka.

Ipak, iako je ren veoma zdrav s njim ne treba pretjerivati, jer može da izazove dijajeru i povraćanje.

2. Snižava krvni pritisak

Ova biljka fantastična je u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem ovog korijena. Oštar miris rena može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što isti proizvodi azot-monoksid koji pomaže našim krvnim sudovima da se u potpunosti opuste.

3. Pomaže pri varenju

Neki od hemijskih elemenata u renu djeluju kao stimulans za lučenje želudačnih sokova, pa je dobro poznato da ova dragocjena biljka u cjelini ima značajne ljekovite efekte na varanje.

4. Pomoć pri mršavljenju

Ren je biljka koja ima malo kalorija, a uopšte ne zadrži masti. Korijen rena sadrži velike količine proteina i vlakana, čime može da podstakne osjećaj sitosti, a može se slobodno koristiti u receptima bez brige o dodavanju dodatnih masnoća.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

višnje

Preradom do bolje zarade od višanja, mogu da se iskoriste i...

Beogradska porodica Simić, koja se primarno ne bavi poljoprivredom, ima poljoprivredno gazdinstvo u Feketiću i voćnjak višanja sorte „Prima“. Jelena i Vladan, uz dva...