Srijeda, 17 Avgusta, 2022
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiBespovratna sredstva do 200.000 KM za pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji

Bespovratna sredstva do 200.000 KM za pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Projekt Evropske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 6 miliona maraka za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH u cilju postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane uporabe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Javni poziv sedmi je po redu objavljen kroz projekt EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u razdoblju pandemije koronavirusa i oporavka od krize nastale zbog spomenute pandemije, saopšteno je iz Vlade Livanjskog kantona.

Na javni poziv mogu se prijaviti fizičke osobe, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, gljiva i proizvodnja meda.

Pročitajte: Plastenici za 20 poljoprivrednika: Vrijednost jednog plastenika 2.575 KM

Podnositelji mogu podnijeti prijave isključivo samostalno. Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 maraka do 200.000 maraka bez PDV-a.

Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35 posto od ukupnog iznosa investicije, osim sektora proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 30 posto.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. januara 2022. godine do 17 sati, a više detalja dostupno je na službenoj stranici Vlade Livanjskog kantona.

Izvoravaz.ba
POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

Rana proizvodnja paradajza

3 trika koja će vam olakšati kupovinu paradajza

Paradajz je omiljeno povrće na ljetnoj trpezi. Salata od paradajza sa crnim lukom, čuvena grčka salata, sok od paradajza, sos od paradajza samo su...