Petak, 9 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiBespovratna sredstva do 200.000 KM za pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji

Bespovratna sredstva do 200.000 KM za pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Projekt Evropske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 6 miliona maraka za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH u cilju postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane uporabe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Javni poziv sedmi je po redu objavljen kroz projekt EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u razdoblju pandemije koronavirusa i oporavka od krize nastale zbog spomenute pandemije, saopšteno je iz Vlade Livanjskog kantona.

Na javni poziv mogu se prijaviti fizičke osobe, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, gljiva i proizvodnja meda.

Pročitajte: Plastenici za 20 poljoprivrednika: Vrijednost jednog plastenika 2.575 KM

Podnositelji mogu podnijeti prijave isključivo samostalno. Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 maraka do 200.000 maraka bez PDV-a.

Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35 posto od ukupnog iznosa investicije, osim sektora proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 30 posto.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. januara 2022. godine do 17 sati, a više detalja dostupno je na službenoj stranici Vlade Livanjskog kantona.

Izvoravaz.ba
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI