Utorak, 18 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeCALADIUM - Biljka koja izgleda kao pravo umjetničko djelo

CALADIUM – Biljka koja izgleda kao pravo umjetničko djelo

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

S raznobojnim listovima veličine dlana, Caladium odmah dolazi u prvi plan kada se pojavi uz ostale zelene biljke. Nisu totalno jednostavne za održavanje, ali uz par dobrih trikova vrlo lako ćete ih održavati. Caladiumi su biljke koje očaravaju i savršeno pristaju u svaki interijer.

Listovi im izgledaju kao prava mala umjetnička djela, a možete birati između različitih boja. Kod nas u rasadnicima ih se doista može pronaći u raznim varijantama i veličinama, a na vama je samo da odaberete.

Pročitajte: Kalateja – Kako se gaji jedna od omiljenih sobnih biljaka?

CALADIUM NJEGA

Caladium je tropska biljka, pomalo otrovnih listova tako da bi je definitivno trebalo držati podalje od djece i kućnih ljubimaca, te dobro prati ruke nakon diranja listova ili stabljika.

Vole slabo osvijetljena mjesta ili čak ona u sjeni, a važno je da je zaštitite od promaje ili jakog vjetra. Zasadite je u bogato organsko tlo koje ćete uvijek održavati vlažnim. Ako se tlo potpuno osuši listovi bi mogli požutjeti i otpasti, a to nikako ne želite.

Previše đubriva može spaliti lišće pa svakako nemojte pretjerivati. Caladiumi će dobro rasti i u vlažnim prostorijama pa su zato recimo idealne i za kupatila.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI