Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaČaj od divlje kruške pomoć kod dijabetesa, problema sa prostatom i bubrezima

Čaj od divlje kruške pomoć kod dijabetesa, problema sa prostatom i bubrezima

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Mladi listovi divlje kruške sadrže glikozid arbutozid, koji dezinfikuje mokraćne organe i rastvara kamen i pijesak kako u bubrežnoj tako i mokraćnoj bešici. Čaj od listova divlje kruške se koristi za liječenje katara mokraćne bešike i bubrega, protiv noćnog mokrenja (Enuresis nocturna) i za izbacivanje kamena i pijeska iz bubrega i bešike.

Takođe, čaj od listova divlje kruške pomaže protiv bacila u mokraći i zapaljenja mokraćne bešike, time što ubija bacile u njoj i umanjuje grčeve i bolove pri mokrenju, pa je vrlo dobro prirodno sredstvo za liječenje prostate, katara mokraćne bešike i bubrega. Odvar od mladih listova divlje kruške preporučuje se i za liječenje šećerne bolesti, kod bolesnika koji nisu počeli da uzimaju insulin.

Priprema čaja: 3 kašike suvih i usitnjenih listova preliti sa 750 ml ključale vode, poklopiti i posle 30 minuta procijediti. Dnevno piti 3 puta po 250 ml toplog nezaslađenog čaja, između obroka.

Čaj za dijabetičare

Za one koji imaju povišen šećer, a još ne primaju insulin, dobro je da nađu divlju krušku, odsijeku grančicu, oljušte joj koru i od nje skuvaju čaj.

Pije se dok se ne spusti nivo šećera u krvi. Najčešće se sasvim izliječi dijabetes. Divlja kruška se ne sadi, već sama niče i samo je ta samonikla dobra za čaj, ne domaća.

Čaj od ploda kruške

Plod se sitno isjecka, osuši na prozračnom mjestu, prelije vrućom vodom i zatim pije.

a)Od mladih grana divlje kruske oljusti se kora stavi se nekoliko komadica kore u litar vode i kuha se desetak minuta.Tako pripremljen čaj pije se po šoljica ujutru i uveče

b)Uzme se grančica od divlje kruške izlomi se na sedam dijelova stavi se u posudu, prelije sa 1 litar vode i kuha se dok uvri na 1/2 litra.Tako pripremljen čaj pije se ujutru i uveče po šolja.

Čaj lista divlje kruške pomaže protiv bakterija u organizmu, a posebno u mokraći. Sadrži vitamine A i C, kao i minerale: kalaj, fosfor, magnezijum i kalcijum. Pomaže protiv kašlja, upala i promuklosti, i povoljno djeluje na sluzokožu crijeva. Kora divlje kruške pomaže izlučivanje pjeska i kamenca iz mokraćnih kanala.

Upotreba: 1 kašika čaja se kuha u pola lit. vode 2 min skine sa šporeta, poklopi, posle 30min ocijedi i pije, pije se po čaša prije obroka (doručka, ručka i večere). Piti bar 7 dana.

Izvor: prirodnilijek.com

PROČITAJTE:

Prirodni lijek za srce i srčane tegobe

Kako da prepoznate koji sok ne sadrži dodate šećere

Vino od maslačka

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI