Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaBradavice na licu - Preporuka travara za uspješno uklanjanje ovih izraslina

Bradavice na licu – Preporuka travara za uspješno uklanjanje ovih izraslina

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Bradavice – Ukoliko je gornji sloj kože duže vrijeme izložen vlazi, ili pak postoje sitna oštećenja, humani papiloma virusi prodiru u tjelesni omotač, te se, u slučaju oslabljenog imuniteta, počinju razmnoćavati stvarajući specifične, vrlo zarazne izrasline, koje se mogu prenijeti ne samo da druge dijelove tijela već i sa čovjeka na čovjeka (rukovanjem ili preko kontaminirnaih podloga  u sportskim salama i na bazenima).

Inače period inkubacije prilično je dugačak: od momenta infekcije do formiranja bradavice prođe i po nekoliko mjeseci, ponekad čak i više od godinu dana.

Šta preporučuju travari?

Bradavice na licu i cijelom tijelu uspješno se liječe melemom pripremljenim od biljke rosopas.

Priprema: 400 g svježe biljke ubacite u litar hladnocijeđenog maslinovog ulja i stavite to na laganu vatru da se kuva. Prije nego što smjesa proključa, sklonite je sa šporeta. Nakon 24 sata ponovo zagrijte, procijedite i dodajte 120 g voska od pčelinnjih poklopaca, a potom prespite u posude. Melemom mažite bradavice tri do pet puta dnevno i one će nestati. (Travar: Semir Bulić, Bihać).

Receti travarke Mirjane Veselinović sa Pala

Recept 1

Za liječenje bradavice na licu predlaže sodu bikrabonu koja se miješa s bijelim sirćetom ili ricinusovim uljem da se dobije gusta smjesa, koju treba nanositi dva puta dnevno. Dobro je i ostaviti je da djeluje preko noći.

Recept 2

Ulje čajevca razrijedite maslinovim ili bademovim uljem, a zatim time mažite bradavice nekoliko puta dnevno. Postupak ponavljajte 2 nedjelje.

Recept 3

Biljka rosopas takođe se pokazala djelotvornom u uklanjannju bradavica. Tinkturom rosopasa mažite bradavice više puta dnevno.

Izvor: agrosavjet.com/Časopis Travar i pčelar

PROČITAJTE:

Ovu biljku naberite što prije – Rusa je pravi Božji dar!

Čajevac je biljka jača od antibiotika!

Gavezova mast po recepturi Marije Treben

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI