Utorak, 16 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPlastenici za 20 poljoprivrednika: Vrijednost jednog plastenika 2.575 KM

Plastenici za 20 poljoprivrednika: Vrijednost jednog plastenika 2.575 KM

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Opština Kostajnica bi trebalo do kraja mjeseca da potpiše ugovore sa 20 korisnika koji su ostvarili pravo na dodjelu plastenika, u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje mladih i žena”, rekao je portparol ove opštine Aleksandar Pašić.

Pašić je podsjetio da je u martu načelnik opštine Nikola Janjetović sa humanitarnom organizacijom “Maslim ajid” iz Sarajeva potpisao ugovor o realizaciji ovog projekta koji podrazumijeva dodjelu 20 plastenika sa sadnim materijalom i sistemom za navodnjavanje, te obuku za korisnike.

On je dodao da je u septembru raspisan javni poziv na koji su se prijavila 43 lica, a da je njih 20 ostvarilo pravo na dodjelu plastenika.

Prema njegovim riječima, vrijednost jednog plastenika je 2.575 KM, od čega sa 575 KM treba da učestvuje korisnik, 1.000 KM opština i sa 1.000 KM “Maslim ajid”.

Pročitajte: Trebinjski ratari: Od poljoprivrede se može dobro živjeti

Rok za isporuku i montažu plastenika 30 dana

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je u Banjaluci sa ministrom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senkom Jujić potpisao ugovor vrijedan 23.000 KM koje će opština usmjeriti u sufinansiranje plasteničke proizvodnje.

Jujić je danas, osim Kostajnice, potpisala ugovore sa predstavnicima 10 opština o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave.

Riječ je opštinama Šamac, Han Pijesak, LJubinje, Vlasenica, Čajniče, Berkovići, Jezero, Novo Goražde, Rudo i Petrovo.

Izvorsrna
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI