Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeAko nemate dovoljno sunca u domu, ovih OSAM biljaka RASTE U MRAKU

Ako nemate dovoljno sunca u domu, ovih OSAM biljaka RASTE U MRAKU

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kućne biljke mogu donijeti toliko radosti u naše živote. Pružaju nam kiseonik, ljepotu, nešto o čemu treba da brinemo i hranimo dušu.

Problem je u tome kako možete uzgajati biljku u zatvorenom prostoru ako imate slabo osvjetljenje ili nemate sunčevu svjetlost? Na kraju krajeva, vaš učitelj iz trećem razreda vam je rekao da je biljkama potrebna sunčeva svjetlost da bi rasle. Dobra vijest je da i dalje možete uzgajati kućnu biljku, čak i pri slabom osvjetljenju ili bez prirodnog svjetla. Samo treba da izaberete pravu vrstu biljaka.

Biljke koje se snalaze i u mraku

Dakle, hajde da počnemo sa našom listom sobnih biljaka kojima odgovara slabo osvjetljenje za rast, čak i u najmračnijim kancelarijskim prostorima.

1. “Djevojačka kosa” – Adiantum

Ova paprat ima prilično mekane listove (koji pomalo liče na kosu… otuda i ime!) i izgleda divno kod kuće ili u kancelariji. Ova taktilna biljka je takođe odlična za ublažavanje stresa. Takođe je veoma lako uzgajati!

2. Bromelija

Bromelije su mala tropska čuda koje su savršene za uzgoj u kancelariji sa samo vještačkim svjetlom. Dolaze u raznim bojama da uljepšaju vaš kancelarijski prostor ili dnevni boravak.

3. “Svekrvin jezik” – Sabljica

Kućna biljka sa veoma niskim prohtjevima za održavanje. Izdržljiva je i može da toleriše veoma slabo osvjetljenje.

4. “Pauk biljka” – Zeleni ljiljan

Biljka pauk je jedna od mojih omiljenih biljaka za sobe sa slabim osvjetljenjem. Tako ih je lako uzgajati, brzo rastu i proizvode slatke male lijanice. Kao i zeleni ljiljan, i ova biljka je odlična u filtriranju vazduha.

5. “Djevojačka sreća” – Spatifilum

Spatifilum je biljka sa niskim zahtjevima prilikom održavanja. Ako zaboravite da ih zalijete, listovi će početi da padaju i podsjećaju vas. Kada im date malo vode, listovi se ponovo vraćaju u zdrav oblik.

6. Begonija

Begonije su male biljke koje dolaze u nekoliko boja i oblika. Imaju otmjeno cvijeće i lišće koje ih čini pravim centralnim dekorativnim dijelovima. Oni su odličan dodatak svakom kućnom dekoru.

7. Zamija

Zamija je odlična kućna biljka za slabo osvjetljenje, nije zahtjevna za održavanje. Prekrasno zeleno, sjajno lišće uljepšava svaki prostor. Po feng shui tradiciji, za ovu biljku važi da privlači novac.

8. Maranta

Biljka maranta ima jedinstven izgled sa jarko crvenim venama na sjajnim tamnozelenim listovima. Donja strana listova je takođe prelijepe crvene boje, tako da svakoj prostoriji dodaju divnu boju.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI