Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaZašto bi trebalo da prespavate sa crnim lukom u čarapama?

Zašto bi trebalo da prespavate sa crnim lukom u čarapama?

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Vjerovatno se pitate da li ste dobro pročitali. Pa, da. Prema riječima stručnjaka, postoji mnogo prednosti ukoliko stavite crni luk na svoje noge i spavate preko noći. Crni i bijeli luk su poznati kao prečišćivači vazduha i kada se primjenjuju na kožu, oni efikasno ubijaju bakterije u organizmu.

Luk djeluje kao meridijan koji vodi kroz sve puteve do svakog organa u vašem tijelu. Takođe je poznato da fosforna kiselina prisutna u luku ulazi u krvotok i pomaže da pročistite krv. Luk takođe pomaže u oslobađanju toksina i hemikalija povlačenjem ih kroz noge.

Evo nekuliko razloga i prednosti zašto je dobro staviti luk u čarape noću:

Fosforna kiselina se apsorbuje iz luka i curi u kožu. Ovo je zdravo jer pomaže da se očisti krv dok spavate.

Luk ubija bakterije – Luk ima jake anti-bakterijske i anti-virusne prednosti koje pomaže u ubijanju štetnih bakterija u organizmu. Ovo je jedan od mnogih razloga zašto treba da stavite luk u čarapama prije spavanja.

Zdravo srce –  Kada se luk nalazi u vašem grudnjaku ili na gornjem dijelu tijela on pomaže u očuvanju zdravlja srca. Ova zdrava navika će zadržati srčana oboljenja na odstojanju.

Pročitajte: Mast od čuvarkuće – Idealna za razna kožna oboljenja

Ako stavite luk ispod prstiju u čarapama, kiselina koja se apsorbuje iz luka pomaže u ublažavanju bolova sinusa, vrata i rješava infekcije uha.

Kada stavite luk na centralni dio vašeg stopala, pomaže da se oslobodite želudačnih infekcija. Takođe je korisno ukoliko imate problema sa bubrezima.

Ukoliko imate problema sa bešikom, oslobodite se problema postavljanjem luka u čarapama dok spavate. Stavite luk u predjelu pete.

Ako vaša stopala neprijatno mirišu, probajte ovaj jednostavan domaći lijek. Isjecite komadiće luka, stavite na tabane i navucite čarape.

Takođe, ukoliko osjećate simptome prehlade ili gripa stavite kolutiće luka u čarape i tako prespavajte.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI