Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaZa šljive svi znamo, ali ovo južno voće može biti efikasniji diuretik

Za šljive svi znamo, ali ovo južno voće može biti efikasniji diuretik

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Pored savjeta o unosu više vlakana i vode, postoje i dokazani tradicionalni načini za liječenje zatvora pomoću šljiva, a sada se pridružila još jedna prirodna pomoć za varenje.

Iako mnogi znaju za dobrobit kivija kao voća, preovladava mišljenje da se njegove moći prirodnog pomagača digestivnog sistema često zanemaruju u korist drugih načina za pomoć varenju.

Kivi se smatra supervoćem – pun je antioksidanata, vitamina C, kalijuma, folata, polifenola (fenolne kiseline) i vlakana i dobar je izvor vitamina E. Kivi takođe poboljšava varenje nekoliko uobičajenih proteina iz hrane, uključujući i čvrste za varenje proteina kazein / natrijum kazeinat (mliječni protein) i protein goveđeg mišića, a za to je zaslužna njegova glavna komponenta – aktinidin, enzim koji razlaže proteine u aminokiseline.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kap po kap navodnjavanje

Kap po kap navodnjavanje – Prednosti i nedostaci

Jedan od najnovijih načina navodnjavanja jeste navodnjavanje kap po kap odnostno navodnjavanje kapanjem. Sistemi navodnjavanja kapanjem su proizvodi najmodernije tehnologije i opreme savremenog doba. Potpuno...