Subota, 22 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiZa razvoj poljoprivrede Banjaluka izdvaja 1,2 mil KM

Za razvoj poljoprivrede Banjaluka izdvaja 1,2 mil KM

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Grad Banjaluka podržaće ove godine poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima sa oko 1,2 mil KM. Tako je za podsticaje poljoprivrednicima planiran milion maraka, a za subvencije za poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta 200.000 KM.
-Ova sredstava će kroz dva javna poziva završiti direktno kod naših poljoprivrednika i poljoprivrednih gazdinstava – kazao je Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, putem kojeg se i plasiraju ovi podsticaji.
On je naglasio da je Centar izradio softver pomoću kojeg je uspostavio tačnu bazu podataka poljoprivrednih proizvođača, navodi se na sajtu grada Banjaluka.
-Ranije su za ova sredstva konkurisali svi oni koji su po bilo kojem osnovu imali registraciju u APIF-u kao vlasnici poljoprivrednih površina, ali se nisu bavili proizvodnjom. Baza je napravila jedno raščišćavanje u tom dijelu i sada će samo oni koji su registrovani u bazi podataka u Centru imati pravo da koriste podsticajna sredstava – istakao je Ilić.
To će, prema njegovim riječima, omogućiti veću podršku poljoprivrednicima, a time i značajnije rezultate njima u njihovoj proizvodnji.
Proizvodi banjalučkih poljoprivrednika krajem aprila, svoje mjesto naći će u Krajiškoj kući u centru Banje Luke i u onoj u Trebinju koja bi trebalo na bude otvorena na jesen, ali i na rejonskim pijacama i gradskoj tržnici, za koju je Centar dobio svu potrebnu dokumentaciji i ove godine planira pristupiti konkretnim aktivnostima.
Izvor: eKapija
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI