Srijeda, 4 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneZaštita i ishrana biljakaYaraVita Univerzal Bio – Đubrivo koje povećava prinose i poboljšava kvalitet plodova

YaraVita Univerzal Bio – Đubrivo koje povećava prinose i poboljšava kvalitet plodova

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Đubrivo “YaraVita Univerzal Bio” je visokokvalitetno tečno đubrivo koje se koristi za folijarnu prihranu različitih gajenih kultura. Ono se odlikuje ujednačenim sadržajem esencijalnih hranjivih elemenata i dodatkom ekstrakta algi Ascopyllum nodosum, koji je bogat izvor fitohormona citokinina, auksina i giberelina. Ova kombinacija hranjivih sastojaka i fitohormona omogućava optimalan rast i razvoj biljaka, povećava prinose i poboljšava kvalitet plodova.

YaraVita Univerzal Bio đubrivo
YaraVita Univerzal Bio đubrivo

Đubrivo “YaraVita Univerzal Bio” posebno je korisno za usjeve kao što su jabuke, krompir, paradajz, kukuruz, žitarice i druge kulture koje se uzgajaju na otvorenom ili u zaštićenom prostoru. Preporučene doze za primjenu ovog đubriva variraju od 2,5 do 5 litara po hektaru, uz ponavljanje tretmana u intervalima od 10 do 14 dana, u zavisnosti od potreba biljaka. Za pripremu rastvora, preporučuje se upotreba 200 litara vode po hektaru.

Važno je napomenuti da se primjena đubriva treba izbjegavati za vrijeme cvjetanja biljaka, osim u slučaju žitarica, soje i krompira. Takođe, kod višegodišnjih kultura, đubrivo se može primjenjivati nakon žetve. Za uzgoj u zaštićenom prostoru, maksimalna koncentracija đubriva “Yara Vita Universal Bio” je 0,3 litra na 100 litara vode, uz količinu vode za rastvor od maksimalno 1000 litara po hektaru.

Upustvo za upotrebu možete preuzeti OVDE

U Bosni i Hercegovini, generalni zastupnik za đubrivo “YaraVita Univerzal Bio” je kompanija Agrimatco DOO. Za nabavku ovog đubriva i detaljnije informacije, možete se obratiti regionalnom menadžeru kompanije Agrimatco DOO, Saši Petkoviću, na broj telefona: 00387 65 656 763.

Đubrivo “YaraVita Universal Bio” predstavlja pouzdan izbor za efikasnu folijarnu prihranu različitih usjeva, pružajući biljkama esencijalne hranjive sastojke i potrebne fitohormone za njihov optimalan rast i razvoj. Uz pravilnu primjenu ovog đubriva, možete unaprijediti kvalitet i količinu prinosa, ostvarujući tako bolje rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji.

Pročitajte još: YaraMila BLUSTAR – ĐUBRIVO NOVE GENERACIJE ZA SIGURAN PRINOS I KVALITETAN ROD

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI