Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaVitamin B17: Lijek ili otrov često je pitanje

Vitamin B17: Lijek ili otrov često je pitanje

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Vitamin B17 – Protivnici konzumacije vitamina B17 u borbi protiv tumorskih oboljenja ističu njegovu višestruku učinkovitost: popravlja ukupno zdravlje, podiže nivo energije i potiče vitalnost te detoksicira i čisti organizam od nakupljenih otrova i pomaže u produženju i poboljšanju kvalitete života.

Liječenje vitaminom B17

Mnogi oboljeli od karcinoma se odlučuju za liječenje vitaminom B17 kao alternativnim načinom liječenja. Prvi slučajevi ove vrste liječenja zabilježeni su u Rusiji 1845. godine, a u SAD-u se B17 koristi od 2-ih godina 20. stoljeća. U sedamdesetima je upravo laetril u velikim dozama bio promoviran kao najbolji lijek protiv karcinoma, u kombinaciji s drugim vitaminima i enzimima.

Protivnici konzumacije laetrila u liječenju bilo kojeg oblika karcinoma, ali i uobičajene konzumacije (poput sjemenki marelice) ističu nepostojanje dovoljno dokaza o njegovoj učinkovitosti. Osim toga, tvrde da je cijanid jednako opasan nađe li se samostalno ili u molekularnoj formi, upravo se amigdalin u ljudskom organizmu pretvara u cijanid u želucu odakle potom ulazi u krvotok i šteti cijelome organizmu.

Djelovanje vitamina B17

Vjerovali u mogućnost liječenja raka s košticama marelica ili ne, neke su prednosti i medicinski plusevi su uočljivi.

Naime, vitamin B17 ima i terapeutsko djelovanje kojim održava krvni pritisak u normalnim vrijednostima. Koštice marelice snižavaju povišeni pritisak te preventivno djeluju na bolesti koje su povezane s visokim pritisak.

U obliku hladno cijeđenog ulja, sjemenke marelice koriste se za njegu kože i tijela. Posebno blagotvorno djeluju na kožu, a ulje se zbog protuupalnih svojstava smatra odličnim prirodnim kozmetičkim preparatom. Ovo ulje je izuzetno hidratantno i brzo se upija pa se često koristi za njegu suve kože.

Izvor: butikchaga

PROČITAJTE:

Liječenje kamenca u bubregu uz pomoć ove mješavine čaja koju možete sami napraviti

Lazarkinja: Ljekovita biljka s kojom moramo biti oprezni

Ljekovita svojstva borovih šišarki

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI