Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiUskoro isporuka regresiranog dizel goriva

Uskoro isporuka regresiranog dizel goriva

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Isporuka regresiranog dizel goriva poljoprivrednicima u Republici Srpskoj počinje uskoro. Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srpske Boris Pašalić potvrdio je da su ugovori sa dobavljačima potpisani, kao i da će spiskovi korisnika lokalnim zajednicama biti dostavljeni do kraja sedmice.

Svi proizvođači, koji su ispunili obaveze iz Pravilnika, imaju na raspolaganju 100 litara regresiranog dizela po hektaru, po cijeni umanjenoj za 60 feniga od tržišne.

– Ono što je novina ove godine je to da smo uslovili sve podsticaje prijavom doprinosa za prethodnu godinu, tako da oni proizvođači koji nisu regulisali status u Poreskoj upravi, neće u prvom mahu biti na spiskovima. Međutim, mi ćemo vrlo brzo da ažuriramo spiskove, jer se dešava da na šalteru Poreske uprave proizvođači prijave doprinose, ali ih mi ne vidimo u našim registrima i do tri dana – rekao je Pašalić.

On je naveo da će spiskovi sa ažuriranim podacima biti proslijeđeni opštinama i distrubiterima.

– Proizvođači koji nisu obuhvaćeni orvim krugom ne treba da brinu, jer je to samo zato što nam njihovi podaci nisu proislijeđeni iz Poreske uprave, ali već za nekih desetak do petnaest dana, moći će da podignu regresirani dizel – poručio je Pašalić.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI