Srijeda, 17 Avgusta, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaUKISELITE KUPUS NA NAJLAKŠI NAČIN, BEZ PRETAKANJA - Dodajte mu jedan sastojak...

UKISELITE KUPUS NA NAJLAKŠI NAČIN, BEZ PRETAKANJA – Dodajte mu jedan sastojak i neće se pokvariti – ovaj trik domaćice kriju

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Napravite kiseli kupus na jednostavan način, brz pretakanja i puno muke.

Jesen i zima se prepoznaju po ajvaru, pečenim paprikama i kiselom kupusu. Pisali smo vam kako možete da napravite zimnicu od raznog voća i povrća. A sada, ukiselite kupus na najjednostavniji način. Sa ovim receptom nema pretakanja i neće se kvariti, a obavezno dodajte i kukuruz.

Pročitajte: Kiseli kupus u tegli – kako ga pripremiti i čuvati

Kako biste uspješno i kvalitetno ukiselili kupus bitne su sljedeće komponente: zapremina bureta, količina kupusa, voda i so. Za 60 kg kupusa potrebno vam je oko 2,5 kg soli.

Sastojci:

glavice kupusa
biber u zrnu
so
lovorov list
zrna kukuruza i kleke

Priprema:

Očišćeni kupus izdubite. Bure poparite toplom vodom, ostavite par minuta zatvoreno. U svaki izdubljeni kupus (otvor) sipajte so. Prospite vodu iz bureta i slažite kupus (otvor da bude prema gore). Kada poređate kupus u bure dodajte biber i lovor. Stavite pritiskivač. Zatvorite bure i ostavite dan, dva da kupus sazri. Nakon toga dodajte zrna kukuruza i kleke. Preko bijelih pritiskivača stavite 2 balone vode koji će služiti kao dodatni pritiskivač. Sipajte vode i dodajte još soli. Vodu sipajte toliko da sav kupus bude u vodi, kako ne bi pocrnio. Na kraju zatvorite kupus.

Pročitajte: Kad god možete jedite kiseli kupus! Pročitajte zašto..

Detalje pripreme pogledajte u videu:

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

Rana proizvodnja paradajza

3 trika koja će vam olakšati kupovinu paradajza

Paradajz je omiljeno povrće na ljetnoj trpezi. Salata od paradajza sa crnim lukom, čuvena grčka salata, sok od paradajza, sos od paradajza samo su...