Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiU BIJELJINI organizovan PRVI PIJAČNI BAZAR na Zelenoj pijaci

U BIJELJINI organizovan PRVI PIJAČNI BAZAR na Zelenoj pijaci

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U Bijeljini će danas i sutra biti održan prvi pijačni Bazar na Zelenoj pijaci.

Zelena pijaca je za svoje kreativne sugrađane obezbijedila besplatne tezge na kojima će oni moći da izlože i prodaju svoje proizvode.

„Već imamo preko 30 izlagača koji su svoje proizvode izložili na našoj Zelenoj pijaci. Riječ je o božićnim i novogodišnjim ukrasima, rukotvorinama, heklanju, pletenju, mliječnim proizvodima, proizvodima od meda i još mnogo toga. Sve ono što će zanimati naše sugrađane da pogledaju i ukoliko žele i da kupe“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Danijel Perić, rukovodilac Službe za organizaciju pijačnih usluga.

Kako kaže, u razgovoru sa izlagačima sa prethodnih manifestacija u njihovoj organizaciji, saznali su da oni imaju velike probleme, jer nemaju udruženje koje bi im, možda, olakšalo izlaganje i prodaju proizvoda.

„Mi smo im ustupili prostor, dali im mjesta da izlože svoju robu i jednostavno odlučili da na pijaci organizujemo ovaj Bazar. Danas će sa početkom u 12.00 časova najmlađi sugrađani iz OŠ „Sveti Sava“ kititi novogodišnju jelku svojim ukrasima i tako ozvaničiti početak Bazara. Nisam ni vjerovao koliko imamo kreativnih sugrađana dok nisam počeo ovo da organizujem i zbog toga mislim da je ovo dobra prilika za naše sugrađane da razmijene iskustva, ideje i da svi zajedno učestvujemo u ovakvim dešavanjima“, objasnio je Perić.

On navodi da se nada da će ova manifestacija nastaviti da se organizuje i pređe u tradiciju.

Cvijeta Lakić se rukotvorinama bavi dugi niz godina i jako joj je drago što je u našem gradu organizovan ovakav Bazar gdje i ona može da izloži svoje proizvode.

„Povodom ovog Bazara, napravila sam i izložila prigodne poklone za slave, novogodišnje i božićne poklone, novogodišnje i božićne ikebane za stolove. Potrebno je puno ljubavi, rada i truda da bi čovjek ovo radio. Nekada je bilo isplativo baviti se rukotvorinama, ali se sada moramo prilagođavati tržištu. Cijena je solidna iako to nije prava vrijednost rukotvorina“, rekla je za Dešavanja u Bijeljini Lakićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI