Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeTri sobne biljke koje "liječe" vaš dom

Tri sobne biljke koje “liječe” vaš dom

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Tri sobne biljke koje “liječe” vaš dom – Zeleni ljiljan može da očisti vazduh od formaldehida, opasnog hemijskog jedinjenja koji izazova rak i to za čak 90 odsto.

Biljke kao i drveće važe za “pluća” naše zemlje, jer imaju moć da proizvode kiseonik u procesu fotosinteze.

Ne samo da su dobre za popravljanje kvaliteta vazduha, već i eliminišu toksine, hemijska isparenja, mikrobe iz vazduha, spore buđi, a uz to i dovode vlažnost vazduha na odgovarajući nivo.

Pročitajte: Zbog ove greške sobno cvijeće vam brzo vene iako ga redovno zalivate!

Biljke se obično drže u dnevnoj sobi i predsoblju, a evo razloga da neku unesete i u svoju spavaću sobu! Dok spavate, mozak se odmara i potreban mu je kvalitetan vazduh, a sljedeće tri biljke su najbolje kada je riječ o cvijeću za ovu prostoriju:

1. Zeleni ljiljan 

Ako je vjerovati istraživanjima koja je sprovela NASA, zeleni ljiljan može da očisti vazduh od formaldehida, opasnog hemijskog jedinjenja koje može da izazove rak, i to za čak 90 odsto! Ovaj lijepi cvijet takođe upija i mirise i isparenja, ali i popboljšava kvalitet sna, budući da reguliše nivo kiseonika u prostoriji, piše HelthiDefinišn.com.

2. Svekrvin jezik 

Ova biljka ima nevjerovatnu moć da pretvori ugljen dioksid u kiseonik tokom noći! Kao i zeleni ljiljan, svekrvin jezik takođe upija štetni formaldehid, koji se nalazi u bojama za zidove, sredstvima za održavanje namještaja, raznim filterima od uređaja.

Pročitajte: Muškatle imaju svoju simboliku u kući – Evo šta privlači omiljeno cvijeće mnogih dama

3. Sveta smokva 

Još se naziva i Bo-drvo, a u stanju je da apsorbuje sav ugljen dioksid iz doma tokom noći, i učestvuje u fotosintezi.

Izvoralo.rs
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI