Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetPomozite sebi, uzimajte hranu koja je u skladu sa vašom krvnom grupom

Pomozite sebi, uzimajte hranu koja je u skladu sa vašom krvnom grupom

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Pravilna ishrana vrlo je važna za zdrav i dug život, a doktor Piter D'Adamo tvrdi kako treba da je prilagodimo svojoj krvnoj grupi. Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna ishrana može da nam pomogne i u gubitku viška kilograma, ali važno je da znamo koje namirnice smijemo da jedemo.

Krvna grupa 0

Ishrana treba da vam bude bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mliječnih proizvoda, ribe, povrća, graška. Za mršavljenje važe drugačija pravila, pa su u tom slučaju najbolji morski plodovi, alge, crveno meso, brokoli, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mliječne proizvode treba izbjegavati.

Krvna grupa A

Treba da izbjegavate meso i birate vegetarijansku ishranu s mnogo graška, voća i povrća, kao i zrnastih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, ali treba izbjegavati mliječne proizvode, pšenicu i kukuruz.

Krvna grupa B

Izbjegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i sjemenke susama. Pileće meso može takođe biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mliječne proizvode s nižim procentom masti. Za mršavljenje, treba da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, ali izbegavajte piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša ishrana treba da uključuje tofu, morske plodove, mliječne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želudačne kiseline u želucu. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbjegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grašak.

Izvorb92.net
POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kap po kap navodnjavanje

Kap po kap navodnjavanje – Prednosti i nedostaci

Jedan od najnovijih načina navodnjavanja jeste navodnjavanje kap po kap odnostno navodnjavanje kapanjem. Sistemi navodnjavanja kapanjem su proizvodi najmodernije tehnologije i opreme savremenog doba. Potpuno...