Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiStupa na snagu pravilnik o korištenju zaštićenog znaka oznake porijekla

Stupa na snagu pravilnik o korištenju zaštićenog znaka oznake porijekla

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Pravilnik o izgledu i načinu korištenja zaštićenog znaka oznake porijekla, oznake geografskog porijekla i oznake garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda objavljen je u “Službenom glasniku BiH”, broj 82/19 od 17. decembra, a stupa na snagu osmog dana od dana objave, ističe se na sajtu Agencije za sigurnost hrane BiH.
Pravilnikom se propisuju izgled i način korištenja zaštićenog znaka oznake porijekla, oznake geografskog podrijetla i oznake garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda, te način izdavanja znaka.
Zaštićeni znak oznake porijekla, oznake geografskog podrijetla i oznake garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda jest zaštićeni znak kojim se vizualno identificira registrirana oznaka prehrambenog proizvoda koji je proizveden i registriran u skladu s Pravilnikom o sistemima kvaliteta za prehrambene proizvode (“Službeni glasnik BiH”, broj 90/18).
Pravilnik o izgledu i načinu korištenja zaštićenog znaka oznake porijekla, oznake geografskog porijekla i oznake garantirano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda dostupan je na sljedećem linku.
Izvor: eKapija
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI