Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSportsko ribolovno društvo "Ključ": Izborili se za gazdovanje rijekama

Sportsko ribolovno društvo “Ključ”: Izborili se za gazdovanje rijekama

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

KLJUČ – Sportsko ribolovno društvo “Ključ” iz istoimenog grada, poslije pravne bitke uspjelo se napokon izboriti za dobijanje prava ribolovnog gazdovanja Sanom, Sanicom i ostalim rijekama na ovom području.

Na adresu pomenutog društva stiglo je ovih dana rješenje Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK, kojim im se pomenuto pravo ustupa na period od narednih deset godina uz propisanu novčanu nadoknadu.

U rješenju se navodi kako Ministarstvo postupa po odluci Kantonalnog suda u Bihaću, koji je presudom ukinuo prethodno rješenje od prije nekoliko mjeseci, kojim je ribolovno pravo gazdovanja rijekama bilo dodijeljeno preduzeću “Kraljevac” iz Ključa.

Ključki ribolovci kažu kako ovo smatraju svojom velikom pobjedom i da se već intenzivno, čim pravosnažnost rješenja stupi na snagu, spremaju za buduće aktivnosti.

Senad Zečević, predsjednik SRD “Ključ”, podsjeća kako su pravdu izborili sudskim putem te da je Kantonalni sud presudio da “Kraljevac”, inače preduzeće koje se primarno bavi ugostiteljskom djelatnošću, prilikom konkursa za dodjelu ribolovnog prava nije ispunjavao propisane zakonske uslove.

Izvor: nezavisne.com

PROČITAJTE:

Možemo li spriječiti požare: Kompostirati umjesto paliti

Suzbijanje miševa i pacova u skladištima

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI