Subota, 18 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinKućni ljubimciSmanjen rizik od srčanog udara i bolji imunitet - Kako mačke utiču...

Smanjen rizik od srčanog udara i bolji imunitet – Kako mačke utiču na naše zdravlje?

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Osim što vam pružaju neizmjernu ljubav, mačke pozitivno djeluju i na vaše zdravstveno stanje, pokazala su istraživanja.

Dvadesetogodišnje istraživanje američkih naučnika pokazalo je da vlasnici maca imaju i do 40 odsto manju šansu da dobiju srčani udar, a 30 procenata manju za razvitak neke druge bolesti srca.

Pročitajte: Evo kako se mačke ponašaju ako osjete negativnu energiju i loše ljude

Takođe, osobe koje su imale težak kardiološki zahvat imaju veće šanse za preživljavanje ako im društvo pravi mačka. Vlasnike mačaka rjeđe pogađa i moždani udar. Možda niste znali, ali smijeh jača imunitet, a cica-mace svojim vragolijama, skakanjem i igrom umiju da nas zasmiju do suza.

Prema istraživanju kalifornijskog univerziteta Loma Linda, smjeh i veselje mogu podići visinu imunoglobulinskih proteina za čak 14 odsto, pa tako i ojačati imunitet.

Osobe koje u domu imaju mace znatno rjeđe pate od depresije, imaju niži nivo holesterola u krvi i ređe idu kod ljekara. I mačje predenje je ljekovito.

Pročitajte: Mačke su lijek za dušu i tijelo: Prenose ljubav, umiruju i liječe predenjem!

Ono obično varira u rasponu od 20 Hz do 140 Hz, što je frekvencija koja se koristi u medicini. Dokazano je da predenje može da ublaži probleme s disfonijom (poteškoće s disanjem) i da smanji krvni pritisak.

Vibracije predenja mogu da pomognu i u liječenju infekcija i otoka, ubrzaju zaliječenje oštećenih mišića, ligamenta i tetiva i pomognu u terapiji liječenja kostiju i obnavljanja snage.

Izvorb92.net
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI