Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiRusko tržište otvoreno za proizovode iz Srpske

Rusko tržište otvoreno za proizovode iz Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa članovima delegacije Republike Srpske, razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa rukovodstvom Privredne komore Sankt Peterburga, koje je predvodio predsjednik Komore Katenev Vladimir Ivanovič.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje, potencijalima i mogućnostima, te povezivanju privrednika iz Republike Srpske i Sankt Peterburga.

U Privrednoj komori Sankt Peterburga danas su predstavljeni prehrambeni proizvodi iz Republike Srpske, te je razgovarano o plasiranju i predstavljanju domaćih proizvoda iz prehrambene industrije na ruskom tržištu.

Na sastanku je iskazana spremnost za saradnju sa preduzećima u Republici Srpskoj iz oblasti turizma, hotelijerstva, proivodnje hrane, mineralnih đubriva, kao i proizvodnje poljoprivrednih mašina, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Pročitajte:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić je istakao da je Republika Srpska opredijeljena za saradnju po pitanju poljoprivrednih mašina i poljoprivredne mehanizacije, kao i da raspolaže sa proizvodnjom zdrave hrane i kvalitetnih vina.

Pašalić je dodao da su količine vina skromne, kada se upoređuju sa nekim opštim parametrima proizvodnje, ali da su vina iz Republike Srpske veoma visokog kvaliteta.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kukuruzovina

Žetveni ostaci kao organsko đubrivo

U svim granama biljne proizvodnje poslije žetve ostaju korijenovi i nadzemni žetveni ostaci. Na gazdinstvima koja nemaju stoke, slama, kukuruzovina i ostaci drugih biljnih vrsta...