Srijeda, 29 Juna, 2022
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPsi lutalice poklali živinu

Psi lutalice poklali živinu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Na imanju Đemila Katkića, u sanskom naselju Šabića sokak, tokom noći između protekle subote i nedjelje upao je čopor pasa lutalica u ograđeni prostor gdje se nalazi živina, a tom prilikom domaćinu je pričinjena velika materijalna šteta.

Katkić kaže kako tokom noći nije čuo nikakve zvukove, ali da se neugodno iznenadio kada je jutrom krenuo da nahrani živinu. Dodaje kako je po cijelom dvorištu bilo ostataka raskomadanih kokoški i ćurki, te da mu je tom prilikom usmrćeno preko 20 komada peradi.

Kaže kako su se psi nekako provukli u ograđeni prostor, a potom i u kavez gdje je bila zatvorena živina.

“Živim od skromne penzije i ovo je, praktično, sve što imam. Na svu sreću, nisu sve poklali, nešto je i preživjelo. Ovo nije prvi put da mi psi provaljuju na imanje, ali ranije sam uspio da ih na vrijeme otkrijem i spriječim najgore. Pozvao bih vlasti da konačno nešto urade kako bi se stalo u kraj ovome problemu“, kazao je Katkić.

Problem sa velikim brojem pasa bez vlasnika na ulicama Sanskog Mosta već dugo je aktuelan, a o njemu je prije nešto manje od mjesec dana raspravljalo i Općinsko vijeće Sanski Most.

Dogodilo se to nakon što je čopor pasa napao i izujedao desetogodišnjeg dječaka, ali poslije sjednice nije učinjen niti jedna konkretan korak kako bi se počelo rješavanje ovog pitanja.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kopriva

ZA BUJNIJE I OTPORNIJE BILJKE napravite prirodno đubrivo od koprive

Kopriva je jedna od najzdravijih biljaka. O njenim blagotvornim dejstvima na ljudski organizam dosta se pisalo. Kako ona obiluje gvožđem, ali i vitaminima A,...