Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinPriče sa selaPrirodni sok od ruže "Angels Rose" prvi na našem tržištu u flaširanom...

Prirodni sok od ruže “Angels Rose” prvi na našem tržištu u flaširanom izdanju!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kumovi iz Bijeljine, Vladimir Milićević i Darko Tešić, počeli su sa proizvodnjom potpuno prirodnog soka od ruže, koji će uskoro biti dostupan i u kafićima.

Vladimir Milićević nam je rekao da je ideja bila da svima koji vole sok od ruže omoguće da piju u svom omiljenom lokalu.

“Razlog je vrlo jednostavan. Sok od ruže je idealan kao osvježenje u vrelim ljetnim danima, ima odličnu aromu i ukus koji razgaljuje i dušu i tijelo. Svako ko je nekada u svom životu probao sok od ruže, kaže da je to najbolji osvježavajući sok i mi smo željeli da im to i omogućimo”, rekao je Vladimir Milićević za portal AgroSavjet, dodajući da je u posao ušao sa kumom, Darkom Tešićem.

Oni su registrovali poljoprivredno gazdinstvo i uz pomoć porodice, te prijatelja tehnologa i poljoprivrednog inženjera, nabavili kraljicu svih ruža, kako zovu sortu “ROSA DAMASCENA”.

POGLEDAJTE KAKO JE TO IZGLEDALO NA SAMOM POČETKU

sok do ružesok do ružesok do ružesok do ruže

“Prije dvije godine smo nabavili ovu sortu ruža, zasadili na porodičnom gazdinstvu u Velikoj Obarskoj. Nismo ništa znali o uzgoju ruža, ali smo imali veliku pomoć našeg prijatelja Nebojše Aleksića, mladog inženjera poljoprivrede, uz čiji nadzor i savjete smo primjenjivali sve agrotehničke mjere”, rekao je Milićević.

sok od ruže

Ističe da njihove ruže ne tretiraju konvencionalnim preparatima, već isključivo organskim.

“Ruža je inače veoma otporna biljka, ali potrebno je zaštiti od lisnih vaši i različitih štetočina koje mogu da joj naškode. Ukoliko uočimo da se u većoj mjeri pojave određeni insekti koji štete ružama, onda ih i fizički uklanjamo. Uglavnom, ima dosta posla na održavanju biljaka, dok ne dođe onaj najljepši, čarobni trenutak, kada one počnu da cvjetaju. Taj osjećaj se ne može opisati riječima, a ko god je došao na imanje u periodu kada su u cvatu, oduševio se mirisom koji one imaju, a posebno u jutarnjim časovima”, rekao nam je Vladimir.

Kako kaže, receptura soka je ista kao što su to radile i naše bake i mame i to im je bio cilj. Koristie samo latice ruže, a sve ostalo se baca.

“One moraju malo da odstoje, kako bi pustile svoju aromu i miris, te se nakon toga pune u flašice i skladište, spremne za degustaciju. Ne ubacujemo nikakve konzervanse, sok je potpuno prirodan, a posebno ga vole djeca. Oni su prosto oduševljeni, a slično reaguju i svi ostali koji su do sada imali priliku da ga probaju”, objašnjava Vladimir.

Ovako izgleda sok od ruže u svom finalnom izdanju, a ukus je nešto posebno i preporučujemo vam što prije da ga probate.

sok od ruže

Plan im je ove godine da plasiraju sok na tržište u Bijeljini i eventualno okolnim opštinama i gradovima.

https://www.instagram.com/p/CCeeCs2FOh2/

“Imamo dosta planova, a realizacija tih planova u velikoj mjeri će zavisiti kako će tržište reagovati. Za kraj moram da pohvalim zaposlene u ministarstvu poljoprivrede, resoru za prehrambenu industriju, koji su mi pomogli da u najkraćem mogućem roku dobijemo potrebnu dokumentaciju, jer je to i najbitnije. Mnogi misle da je uloga minstarstva da finansijski pomažu, a u stvari osnovno je da od stručnih ljudi dobijete pomoć i savjet kako da prevaziđete određeni problem, što su oni i učinili, kada je naše gazdinstvo u pitanju”, zaključio je na kraju razgovora Vladimir Milićević.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI