Utorak, 16 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetPreparati protiv zmija - Evo kako da ih otjerate iz dvorišta

Preparati protiv zmija – Evo kako da ih otjerate iz dvorišta

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Preparati protiv zmija mogu biti prirodni i da pritome dobro djeluju kao repelenti.

Korisni preparati protiv zmija uključuju:

Zmije ne vole naftalin

Naftalin je uobičajeni sastojak koji se nalazi u mnogim komercijalnim proizvodima za odbijanje zmija. To je jedan od najčešćih repelenata zmija. Miris naftalina iritira zmije, a da im ne šteti. Postavite naftalin u rupe, pukotine, ili bilo koja druga područja oko vašeg imanja gdje zmije mogu biti problem. Jedno upozorenje za korišćenje naftalina je da može biti toksičan i fatalan za djecu ili kućne ljubimce ako se proguta, pa budite oprezni ili izbjegavajte da ih koristite ako imate kućne ljubimce ili djecu u svom domu.

Pročitajte: Soda i sumpor tjeraju zmije iz dvorišta!

Preparati protiv zmija od sumpora

Sumpor u prahu je odlična opcija za odbijanje zmija. Stavite sumpor u prahu oko svog doma i imanja i kada zmije proklizaju po njemu, on iritira njihovu kožu tako da se neće vratiti. Sumpor ima jak miris, pa razmislite o nošenju maske koja vam pokriva nos i usta kada ga nanosite

Sprej od karafilića i cimeta

Ulje karanfilića i cimeta su efikasni su efikasni preparati protiv zmija. Treba ih pomiješati u bočici sa raspršivačem i prskati direktno na zmije za maksimalan efekat. Budite oprezni jer će zmije često trčati u suprotnom smjeru od spreja, piše Agromedia.

Bijeli i crni luk tjera zmije

Sulfonska kiselina u bijelom i crnom luku (ista hemikalija koja nas tjera da plačemo kada sjeckamo luk) odbija zmije. Pomiješajte ih sa kamenom soli i pospite ih po svom domu i dvorištu radi efikasnosti. Takođe možete dodati bijeli luk u bilo koje eterično ulje i koristiti ga za fumigaciju rogova, podruma i drugih teško dostupnih mjesta.

Pročitajte: Kako otjerati zmije iz dvorišta

Miris amonijaka odbija zmije

Zmije ne vole miris amonijaka, tako da je jedna opcija da ga prskate oko bilo kojeg pogođenog područja. Druga opcija je da natopite tepih u amonijak i stavite ga u nezapečaćenu vreću u blizini bilo kojeg područja u kojima žive zmije da ih odvratite.

Sirće protiv zmija

Sirće je efikasno u odbijanju zmija u blizini vodenih površina, uključujući bazene. Sipajte bijelo sirće oko perimetra bilo koje vode za prirodni repelent zmija.

Zmije ne vole kreč

Napravite mješavinu kreča koji odbija zmije i ljute paprike ili peperminta i sipajte je po obodu vašeg doma ili imanja. Zmije ne vole miris mješavine, a isparenja takođe svrbe na njihovoj koži.

Ako kućni preparati protiv zmija ne rade, razmislite o pozivu kompanije za kontrolu divljih životinja za uklanjanje zmija, preporuke za prevenciju zmija i moguće druge usluge istrebljivanja kao što je deratizacija koje bi mogle da doprinesu problemu.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI