Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPostavili novi rekord: Otac i sin za dan nabrali 154 kilograma malina

Postavili novi rekord: Otac i sin za dan nabrali 154 kilograma malina

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Dragoje i Igor Timšić iz Donjeg Štiplja kod Jagodine nedavno su postavili rekord koji će teško ko oboriti u skorije vrijeme.

Naime, ovaj vrijedan dvojac, koji čine otac i dvanaestogodišnji sin, tokom nedavnog jednomjesečnog sezonskog branja malina u Arilju, za jedan dan nabrao je neverovatnih 154 kilograma ovog voća. To je ukupno 95 gajbi, što je za svaku pohvalu i na šta su oni vrlo ponosni, piše noviput.rs.

Tokom prethodnih dana branja, takođe su ostvarili zavidne rezultate na kraju berbe. Nekad je bilo malo više od 100 kilograma, nekad malo manje. Suština je da im niko nije bio ni blizu. Za mesec dana rada, od 23. juna do 25. jula, nabrali su 2.400 kilograma.

Pročitajte: Milica je rekorderka u branju malina – Nabrala nevjerovatnih 136,5 kilograma malina

Inače, Dragoje, rodom iz Oparića, ovom vrstom sezonskog posla bavi se od svoje 12. godine. Danas radi sve što može – od sezonskog branja voća, preko cepanja drveća, pa sve do popravke krovova i poljoprivrede. Posebno ga raduje što je radnu naviku od malih nogu preneo i svom sinu Igoru. Kako kaže, nijedan zadatak nije odbio i vrijedno je ustajao u pola pet ujutru, kako bi stigao na vreme u polje i krenuo sa ocem u rad – koji se prema njegovim rečima svakako isplati.

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI