Srijeda, 29 Juna, 2022
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaPomiješajte grožđe sa lukom - Kombinacija za zdravlje

Pomiješajte grožđe sa lukom – Kombinacija za zdravlje

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Studija je pokazala da 54 odsto odraslih nije svjesno da kombinovanje različitih namirnica može biti od koristi za njihovo zdravlje. Ako želite da snizite krvni pritisak i spriječite stvaranje krvnih ugrušaka, pomiješajte grožđe sa lukom.

Crno grožđe, bogato moćnim antioksidansima – polifenolima, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja, ali ako se jede sa lukom, savjetuje poznati britanski nutricionista Rob Hobson, može da spriječi stvaranje krvnih ugrušaka i unaprijedi zdravlje kardiovaskularnog sistema.

“Često i ne znamo da hranom stvaramo povoljne sinergije za zdravlje. Sa biološke tačke gledišta, tijelu su potrebne sinergije da bi pravilno funkcionisalo. Sinergija hrane je definisana načinom na koji određene namirnice i hranljive materije koje sadrže rade zajedno kako bi pružile zdravstvene koristi veće od koristi jedne namirnice”, kaže Rob Hobson, koji redovno piše blog na svojoj web-stranici kako bi obrazovao o vitaminima i drugim hranljivim materijama.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

kopriva

ZA BUJNIJE I OTPORNIJE BILJKE napravite prirodno đubrivo od koprive

Kopriva je jedna od najzdravijih biljaka. O njenim blagotvornim dejstvima na ljudski organizam dosta se pisalo. Kako ona obiluje gvožđem, ali i vitaminima A,...