Nedjelja, 29 Maja, 2022
spot_img

Ovo je tajna simbolika kadifica

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kakvu energiju u dom privlače kadifice – nikada ih ne treba poklanjati, a ovo je njihova tajna simbolika!

Kadifica, nježni somotski cvijet koji krasi mnoga dvorišta i terase tokom jeseni, pa sve do zime. Upadljivo narandžasto cvijeće donosi sunce u jesenje vrtove, a osim svoje ljepote, malo ko zna da kadifice imaju i simbolično značenje i privlače posebnu energiju u dom.

Pročitajte: Da li ste znali da KADIFA ima ova ljekovita svojstva? /RECEPTI/

Vjeruje se da kadifica zrači energijom strasti zbog svojih toplih žutih boja, pa da će parovi koji u kući imaju ovu biljku sačuvati strast, ljubav i bliskost. Takođe, treba da je posade svi oni koji se bave nekim kreativnim poslom, jer se smatra da simbolizuje kreativnost i inspiriše.

Zlatna boja kadifice simbolizuje bogatstvo, pa mnogi vjeruju da cvijet može biti magnet za obilje i prosperitet. Zasadite na jendom mjestu više kadifica kako bi se što više “zlatilo” – simbolično će se pozlatiti i vaše polje finansija.

Pročitajte: Otjerajte bube iz bašte uz pomoć ovih pet cvjetova

Iako zrači lijepom energijom, kadifice imaju i negativno značenje, pa se vjeruje da je ne treba poklanjati drugima jer kao dar mogu predstavljati ljubomoru i očaj. U Meksiku je ovaj cvijet povezan i sa tugom i bolom, jer se tradicionalno koristi tokom Dana mrtvih kada porodice odaju počast preminulim precima.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

lavlja griva

Lavlja griva – Gljiva izuzetnih svojstava

Lavlja griva ili Hericium erinaceus jestiva je gljiva koja izgledom neodoljivo podsjeća na grivu divlje mačke. Stigla je iz Azije – Japana i Kine,...