Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaOve namirnice su najmoćniji prirodni antibiotici

Ove namirnice su najmoćniji prirodni antibiotici

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Uz ove namirnice ljekar vam neće biti potreban. Priroda ima rješenje za svaku bolest, a najmoćniji antibiotici kriju se u ovim namirnicama

Upotreba antibiotika je dostigla rekordni nivo, a oni mogu izazvati više štete nego koristi za naše tijelo. Osim što narušavaju crijevnu floru, ubijaju i zdrave ćelije.

Najbolja i najdravija, a jednako učinkovita alternativa su svakako određene namirnice koje mogu da ublaže sve upale i infekcije u jako kratkom roku, a da pritom ne ostave nikakve ozbiljne posljedice po naš organizam.

Redovnom primjenom, svi upalni procesi će se ublažiti, da bi na kraju potpuno nestati.

Ovo je spisak najmoćnijih prirodnih antibiotika:

 

1. Kurkuma

Poznata je kao jedna od najboljih biljnih antibiotika koje možete naći. Kurkuma je odličan izbor za uništavanje bakterija. Za optimalne rezultate, kombinujte dva antibakterijska sastojka, kurkumu i med, i nanesite mješavinu na bolna mjesta na vašoj koži. “Naše istraživanje je prvo koje je jasno pokazalo da proizvodi bazirani na medu mogu u mnogim slučajevima da zamjene antibiotske kreme za rane”, rekao je doktor Braun.

2. Đumbir

Prirodna antibiotička svojstva đumbira pomažu u spriječavanju i liječenju mnogih zdravstvenih problema izazvanih bakterijama. Fenoli koji se nalaz u korijenu đumbira imaju jaka anti-inamatorna dejstva, a pomažu i kod snižavanja holesterola.

3. Jabukovo sirće

Domaće jabukovo sirće ima antibiotička i antiseptička svojstva, kao i prirodno alkalizirajuće dejstvo. Sirće se preporučuje isključivo za spoljnu upotrebu.

4. Bijeli luk

Beli luk je moćan antibiotik, koji ima anti-virusna, anti-gljivična i antimikrobna svojstva. Istraživanja su pokazala da štiti dobre bakterije i eliminiše neprijateljske bakterije. Takođe ima visok sadržaj antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, i koji jačaju imuni sistem.

5. Ulje origana

Pored svojih antibakterijskih svojstava, origano može da pomogne sa varenjem i pomaže u gubitku težine. Ulje koje se nalazi u origanu, karvakrol, ustanovljeno je da se bori protiv bakterija koje mogu dovesti do infekcije. Ulje origana se koristi za liječenje digestivnih i urinarnih infekcija.

6. Crni luk

Bijeli luk i crni luk su bliski rođaci i posjeduju snažno antibiotičko, antivirusno, antigljivično, antiinamatorno i antioksidantno svojstvo. Sirov bijeli luk ili crni luk sadrže jedinjenje sumpora koje im daje svoja antibiotička svojstva. Oni se mogu koristiti za liječenje mnogih zdravstvenih bolesti poput otalgije, pneumonije, gripa i prehlade.

7. Aleva paprika

Ljuta aleva paprika je jak začin koji se koristi već hiljadama godina zbog svoje iscjeliteljske moći i antibiotičkog efekata.

Izvor: stil

PROČITAJTE:

BLITVA – Evo zbog čega i kako bi je trebalo jesti

Moćno rješenje za bolji san

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI