Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiOtkoštavanje piletine uz ove korake biće lakše nego ikada

Otkoštavanje piletine uz ove korake biće lakše nego ikada

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Otkoštavanje piletine  – Odstranjivanje kostiju iz pileta zna biti vrlo komplikovano, ali ako se usvoji pravilna tehnika, ovaj postupak više vam neće predstavljati problem
Rašireno je mišljenje da je otkoštavanje piletine posao za iskusne kuvare, no zapravo vam samo trebaju oštar nož te malo vremena i strpljenja.
Ono što je bitno kod otkoštavanja jeste poznavanje anatomije pileta i uživanje u onome što se radi, kaže Matko Bukovec, chef restorana Zeleni papar iz Samobora. Evo nekoliko savjeta kako odstraniti kosti pileta, a da pritom meso ostane u lijepom komadu.
  1. Prvo se fokusirajte na batke. Pile raširite u području zabataka. S unutarnje strane batka napravite rez uzduž. Jednom rukom držite kost zabatka, dok drugom drži nož kojim ćeš odstraniti kost batka.
  2. U drugom koraku pronađite gornji dio prsne kosti te prema njoj zarežite pile skroz do rebara. Nakon što je to gotovo, nožem polako odrežite meso koje se nalazi oko prsne kosti. Ponovi postupak s druge strane prsne kosti, skroz do rebara sve dok ne oslobodite prsnu kost i kralježnicu pileta. Uvijek birajte svježe i kvalitetno pileće meso.
  3. Odrežite vrh krila te zarežite donji dio da pronađete kost. Kroz donji dio krila izaći će jedna kost koju trebate odstraniti. Vrh krilca koji je odstranjen stavite sa strane jer ga kasnije možete koristiti za pileći temeljac. Postupak ponoviti s drugim krilcem.
  4. Nakon toga napravite jedan rez uzduž kostiju zabatka, s jedne i druge strane. Kosti se vade po istom principu kao i za batak. Desnom rukom držite pile, lijevom zarežite i snažnim pokretom povucite kost prema sebi i oslobodite je od mesa. Isto ponoviti i na drugoj strani.
  5. Na mesu treba ostati kožica, a kost se oslobađa. Radi sigurnosti da je pile u potpunosti otkošteno, izvaditi hrskavice iz zabatka te još jednom prstima prođite po mesu. To je to, pile je napokon otkošteno!

Sada kada smo vam otkrili sve tajne savršenog otkoštavanja, na vama je samo da isprobate ovu tehniku.

Izvor: gastro.24sata.hr

PROČITAJTE:

Pileća supa: “Najbolji lijek protiv prehlade koji postoji”

Kako pravilno odmrznuti piletinu

Priprema čvaraka – 3 najveće greške

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI