Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiObjavljen poziv za razvoj ruralne poljoprivrede u Istočnoj i Zapadnoj Hercegovini

Objavljen poziv za razvoj ruralne poljoprivrede u Istočnoj i Zapadnoj Hercegovini

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Objavljen je javni poziv u okviru ABD Grant šeme za podnošenje prijedloga projekata za podršku razvoja lanaca vrijednosti tradicionalnih proizvoda i ruralnog turizma za korisnike iz prekograničnih regiona Drina-Tara, Drina-Sava i Krš, prenosi Preduzetnički portal RS.

Grant šema ima za cilj razvoj održivih poslovnih modela u strukturno slabim pograničnim regionima kroz poboljšanje proizvodnje, prerade i marketinga tradicionalnih proizvoda (što uključuje poljoprivredne i prehrambene proizvode životinjskog i biljnog porijekla kao što su žitarice, povrće, voće, meso i mesni proizvodi, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, ljekovite biljke, itd.), šumskih plodova, kulinarske tradicije i ruralnog turizma.

Poziv je objavila stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta “Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Evropi (SEDRA)”.

Opšti cilj ABD Grant šeme je doprinos diversifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope, kroz jačanje odabranih lanaca vrijednosti u specifičnim prekograničnim regionima.

Iz BiH mogu da konkurišu poljoprivrednici iz ovih opština i gradova: Ljubuški, Čitluk, Stolac, Čapljina, Ravno, Neum, Berković, Bileća, Gacko, Ljubinje, Nevesinje, Trebinje.

Koncept projekta zajedno sa neophodnom dokumentacijom treba dostaviti elektronskim putem na abda@swg-seerural.org.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 19. avgust.

Izvor: Ekapija
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI