Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetNjiva za 910 evra: Zbog neplaćenih dugova bankama oranice odlaze na doboš

Njiva za 910 evra: Zbog neplaćenih dugova bankama oranice odlaze na doboš

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Novi Sad — Banke trenutno prodaju 63 parcele, uglavnom njiva četvrte i pete klase, u bezmalo svim opštinama i gradovima na području Vojvodine.

Oranice na doboš odlaze zbog neplaćenih dugova.

Od veličine parcele i mjesta gde se posedi nalaze zavisi i koliko banke traže novca jer nekretnine prodaju bankari da bi namirili potraživanja koje vlasnici nisu bili u mogućnosti da izmire redovnim plaćanjem kredita.

Banke te nekrentine uglavnom prodaju po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju pa na prvoj prodaji nepokretnost može koštati 70 odsto od procjenjene vrijednosti, a ukoliko ne bude kupaca, u drugom pokušaju posjedi vrijede upola od procjenjene vrijednosti, piše Dnevnik.

Ko ima novca, hoće da ulaže i nije poslovima vezan za određeno mjesto, može da kupi njivu četvrte klase u Jošaniku, u alibunarskoj opštini, površine 1.438 kvadratnih metara za svega 910 evra.

U toj lokalnoj samoupravi, na potesu Donje njive, prodaje se takođe njiva četvrte klase, ali znatno veća, površine bezmalo 8.500 kvadratnih metara. Koliko vredi to zemljište nije navedeno, ali su kupci za tu informaciju upućeni na poverioca. Njiva druge klase u Deronjama, veličine blizu 40 ari, prodaje se za malo više od 1.500 evra, s tim što je naznačeno da se ta nekretnina prodaje drugi put.

Na području kovinske opštine ima na prodaju više njiva pete klase, veličine od 27,9 do 75 ari, čije se cene kreću od 300.000 do 900.000 dinara.

U KO Beočin drugi put se prodaju dve njive četvrte i pete klase različite veličine za ukupno 3.534 evra.

Dvije njive, takođe četvrte i pete klase, na potesu Bačko Petrovo Selo u opštini Bečej, prodaju se za 1,3 milion dinara, odnosno 1,8 milion. Prva je površine 61 ar, a druga ima 81,5 ari. U KO Bečej, na potesu Gornji rit, prodaje se 54,3 ara njive četvrte kalse, čija se vrijednost ceni na 840.000 dinara.

U blizini Palića, tačnije u KO Hajdukovo, prodaju se četiri parcele voćnjaka druge klase. Svaki ima cijenu, ali nijedan voćnjak ne prelazi 1,4 milion dinara.

Tih nepokrentosti ima na prodaju i na području grada Novog Sada. Dve međusobno povezane njive površine blizu 54 ara prodaju se za 92.719 evra, dok se srednja njiva u Sremskoj Kamenici nudi za 10.156 evra.

Dvije njive prve klase na Čeneju, na potesu Šumice, površine više od 11.000 kvadratnih metara, procenjene su na 23,3 miliona dinara.

U Petrovaradinu, takođe na području Novog Sada, na potesu Alibegovac, prodaje se voćnjak prve klase i uz oglas je navedeno da je lokacija Generalnim planom Novog Sada do 2021. godine predviđena za izgradnju turističko-sportskog i rekreativnog centra. Nije navedna cijena već napisano ime banke za kontakt.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI