Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinPriče sa selaNajneobičniji ljubavni trougao: Konj Soko zaljubljen u kravu Šarku, kobila ljubomorna

Najneobičniji ljubavni trougao: Konj Soko zaljubljen u kravu Šarku, kobila ljubomorna

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Na proplancima Golije u selu Koritnik i dalje traje najneobičnija ljubavna priča u Srbiji.

Naime, konj Soko nekoliko godina zaljubljen je u kravu Šarku od koje se nikad ne odvaja. Ne zanimaju ga ni druge krave, kojih u domaćinstvu Miroljuba Pavlovića ima još šest, ali ni ždrebica koju je gazda kupio kako bi Sokolu omogućio pravu ljubav.

“Mislio sam ako nabavim kobilu da će ga proći ljubav prema Šarki, međutim od toga nije bilo ništa. Konj samo ide uz kravu, ne ispušta je iz vida ni za sekund. Sad imamo i drugi problem, jer je žderebica ljubomorna na Šarku i nije nimalo mirna prema njoj”, izjavio je za RINU Miroljub.

Nema sumnje da se Soko zaljubio kao pravi konj i nema odustajanja od ove lepotice sa golijskih pašnjaka. Izgleda da je on mnogo emotivniji, dok je Šarka, može se reći – ponekad i ravnodušna.

“Kad je vrijeme paše njih dvoje uvjek idu jedno uz drugo, ne zanima ih ostatak stada. Nisu se odvajali cijelo ljeto, a tako je od momenta od kad Soko boravi u našem domaćinstvu. Često se desi da joj nasloni glavu na leđa, ona ga odgurne i odmakne se, ali on opet priđe – ne odustaje”, rekla je Biljana Pavlović.

Ovaj neobičan par bio je razdvojen samo kad se Šarka telila i to su, kako kažu Pavlovići, bila četiri najteža dana za Sokola.

“Sve vrijeme je stajao ispred štale, nije išao ni da pase travu, ni da pije vode. Čim smo je pustili, on je ponovo krenuo za njom i stuacija se vatila u normalu”, priča Biljana.

O neobičnoj ljubavnoj priči na Goliji upoznato je cijelo selo, a zadnju riječ ipak je imao veterinar koji je potvrdio da će ova ljubav između krave i konja zauvjek ostati platonska, pošto između različitih životinjskih vsrta parenje nije moguće.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI